Автор Тема: Да попитам по-опитните и знаещи!?!  (Прочетена 970107 пъти)

Tramway

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Да попитам по-опитните и знаещи!?!
« Отговор #315 -: 18 Декември 2010, 17:57:54 »
Цитат на: liro4605 link=topic=312.msg50883#msg50883 date=1292484624
Това с кривите е за да преодолея препятствие по трасето.Като се замислих видях че мога да го изпълня и в този вариант със стрелките.Ще се получи нещо като разделен пост.Притесняваме само дали като има наклон няма да има дерайлирания.Трябва да избера един от двата варианта и да продължа с пътепоставача напред  ;D.Интересно ще стане че от п1 към п2 участъка ще е прав,това ме кара да сложа 2 стрелки.
Такова чудо на открит път или РП е недопустимо и и никъде в живия живот няма да го видиш. В случая двата главни пътя стават отклонения от самите себе си (!?!?) със скорост на преминаване 40 км/ч, а S-ката с участъковата скорост. Фантасмагории..... Като има препятствия, пътят ги заобикаля с криви с големи радиуси, а S-ката са слага на прав участък. Не ти трябва точно там S-ка.
Стрелки в наклон не пречи да са турят, стига да не е много стръмен.
« Последна редакция: 18 Декември 2010, 18:00:37 от Tramway »

Boris 2-12-4

• Trade Count: (7)
  • Hero Member
  • Публикации: 538
  • Рейтинг: 166
  • Еп. І,ІІ,III; вагонни фабрики; кранове; военни
    • rocklokomotive.blogspot.com
« Отговор #316 -: 20 Декември 2010, 09:26:19 »
Здравей  Pach!   :)

Относно въпросите Ти за обръщателен кръг - в Каспичан имаме такъв - работи , но рядко се използва.

Ако искаш да правиш  локомотивно депо ІІ -ІV  епоха  бих могъл да Ти помогна с книгите ,които са ми под ръка:
1. Bahnbetriebswerke im Modell - Kleine Modellbahnreihe Band 18, 1975 - Alba Verlag von Spieth - 106 St.-BRD
2.Das Bahnbetriebswerk zur Dampflokzeit - Peter Koeler,Wolfgang List- Transpress Verkehrsgeschichte - 174St./1984 DDR
3.Eisenbahn - Lehrbücherei der deutschen Bundesbahn Band 143 - BETREIBSMASCHINENTECHNISCHE ANLAGEN FÜR DAMPFLOKOMOTIVEN - 1 Auflage - 1957, Reprint 1983- 216 St.

Имам и други, но в момента нямам достъп.Ще Ти пиша щом се покажат...

Светли празници!!!
Борис 2-12-4

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12380
  • Рейтинг: 1340
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #317 -: 29 Декември 2010, 10:17:56 »
Отново опрях до тази тема, с въпрос...по точно два са:
 :scratch_ones_head:
На тази снимка ме интересуват "фаровете" по стълба дали са всъщност маневрени светофори или какво...?
И отзад, зад "седмака" съоръжението (дали е "пясъчник"...или нещо друго?) дали може да се намерят по-добри и подробни снимки някъде?...то въпросите се оказаха три...
Предварително благодаря на специалистите за отговорите!
 :hi: :hi: :hi:

Снимката е взета от голям фен на нашата тракция.

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #318 -: 29 Декември 2010, 10:40:34 »
Светлините трябва да оказват дали има или няма ток след паяка (тоест дали е изключено напрежението от разединителя). И да - това е пясъчник в лок. депо Подуене можеш да идеш да си наснимаш същия. Иначе снимката е от депо Варна.

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1818
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #319 -: 03 Януари 2011, 16:01:33 »
Един приятел му трябва гайка 50 мм, нещо щял да прави по колата си. Питането ми е дали гайките на релсите са този размер и ако е ДА, то от къде мога да се сдобия с една бройка, може и използвана.
Мерси предварително.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12380
  • Рейтинг: 1340
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #320 -: 03 Януари 2011, 16:46:35 »
Само поръчка при ...водопроводите.... :pleasantry:
БМВ ли му е колата?
Размерите на гайка М48 са такива:
Ключ №75 (май и при танковете няма такъв  :scratch_ones_head:)
Външен габарит по дебелина - 38 мм.
Стъпка на резбата - 5 мм!!!
ПРави си сметка за М50 какви ще са размерите и дали въобще релсовите, няма да са малки всъщност!? :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:
 :pleasantry: :lol: :lol: :lol:

Tramway

• Гост
« Отговор #321 -: 03 Януари 2011, 18:40:30 »
Цитат на: pavel75 link=topic=312.msg51691#msg51691 date=1294063293
Един приятел му трябва гайка 50 мм, нещо щял да прави по колата си. Питането ми е дали гайките на релсите са този размер и ако е ДА, то от къде мога да се сдобия с една бройка, може и използвана.
Мерси предварително.
Резбите на релсовите скрепления и на болтовете на джонтовете са М25х1.75, шестостенът на гайките е S 41мм.
Като търсиш гайка или болт, освен диаметъра трябва да укажеш типа на резбата (метрична, уитуъртова, газова) и стъпката (при уитуъртовата брой навивки на инч).
« Последна редакция: 03 Януари 2011, 18:43:04 от Tramway »

slavi

• Гост
« Отговор #322 -: 04 Януари 2011, 09:35:55 »
Благодаря на Павката че е попитал за моята гаика :)
Сега преди да почнете със хумореските да обясня за какво ми е гаиката :)
Трябва да си направя така да се каже огромен лимбусен ключ с отвор в средата :) на този шестостенен ключ стените му да на по 50мм една от друга :) тои се вкарва в шаибата на коляновия вал на автомобил не БМВ и се законтря вала за да може да развиеш болта и после да свалиш шаибата, за да си спестиш едни 100 лева за смяна на ангренажен ремък :) И всичко това при положение че нямаш въздушен гаиковерт с които не е нужно нищо да се застопоряваш и лашването на болта е детска игра :) Да ама такъв нямам, и ще си направя ключ, за това  наи голямата гаика която се сетих че външните и стени може би да са 50мм или малко повече и да се отнемат на фреза беше тази за релсите :) Резбата и въобще не ме интересува от там ще мине гедорето с камък 19 за да развие болта :) За тези на които още не им е станало ясно ще го онагледя с набързо скалъпена скица :) http://upload-pictures.info/share-EC71_4D22CC9A.html
« Последна редакция: 04 Януари 2011, 09:37:33 от slavi »

Tramway

• Гост
« Отговор #323 -: 04 Януари 2011, 10:09:38 »
При туй положение гайка не ти трябва. Казваш на фрезиста да ти оформи края на желязото като шестостен S 50 и толкоз. Стоманата трябва да е подходяща за закаляване. Ако не го закалиш може да са разплеска във болта на вала и да ти довлече главоболия.

slavi

• Гост
« Отговор #324 -: 04 Януари 2011, 10:23:51 »
Аз затова налетях първо на гаика, но пук не се бях сетил че всеки фрезист може от парче желязо д ами направи, мисля че и да не е закалено ще удържи с тези големи стени трудно би се заоблило, болта в тази шаиба по предписание трябва да е стегнат с 177нютона или иначе казано 18 кг на метър, така че нема да ми се опре освен ако някои серсем мастор не го е стегнал като за последно :)
п.п. сетих се и нещо друго , отивам при съседния гумаджия лашва ми болта с пистолета стягам си го с обикновено гедори прибирам се и си го развивам като пич без да законтрям нищо и без да ми трябва да си правя ключ :)
« Последна редакция: 04 Януари 2011, 10:26:20 от slavi »

Tramway

• Гост
« Отговор #325 -: 04 Януари 2011, 19:15:06 »
Хубаво е да го направиш от St50 или подобна стомана и да го закалиш - все пак правиш инструмент, който и друг път ще послужи. А ако влиза плитко в болта и е мек, смятай че си го размазал. И трудът и масрафа отиват на вятъра.

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #326 -: 04 Януари 2011, 21:31:24 »
Не можеш ли намъкна водопроводен ключ и да стиснеш болта отвън, откъм главата?Или е голям мотора и няма място да бръкнеш?  ::)

liro4605

• Гост
« Отговор #327 -: 09 Януари 2011, 19:15:04 »
Понеже от известно време наблюдавам този хубавец,да попитам.Знаели някой дали някоя фирма го предлага?Знам че има такъв с тази ливрея,но 2осен.Мен ме интересува 4осния.

ankar

• Гост
« Отговор #328 -: 09 Януари 2011, 19:36:13 »
Май това,най-горното в ляво е ,приблизително, каквото търсиш.
http://www.trix.de/produkte/frontend/image.php?picname=15645.jpg

ankar

• Гост
« Отговор #329 -: 09 Януари 2011, 19:43:51 »
Опс, сега видях, че е в N. :blush2: