Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Tramway:
--- Цитат на: liro4605 link=topic=312.msg50883#msg50883 date=1292484624 ---Това с кривите е за да преодолея препятствие по трасето.Като се замислих видях че мога да го изпълня и в този вариант със стрелките.Ще се получи нещо като разделен пост.Притесняваме само дали като има наклон няма да има дерайлирания.Трябва да избера един от двата варианта и да продължа с пътепоставача напред ;D.Интересно ще стане че от п1 към п2 участъка ще е прав,това ме кара да сложа 2 стрелки.
--- Край на цитат ---
Такова чудо на открит път или РП е недопустимо и и никъде в живия живот няма да го видиш. В случая двата главни пътя стават отклонения от самите себе си (!?!?) със скорост на преминаване 40 км/ч, а S-ката с участъковата скорост. Фантасмагории..... Като има препятствия, пътят ги заобикаля с криви с големи радиуси, а S-ката са слага на прав участък. Не ти трябва точно там S-ка.
Стрелки в наклон не пречи да са турят, стига да не е много стръмен.
Boris 2-12-4:
Здравей Pach! :)
Относно въпросите Ти за обръщателен кръг - в Каспичан имаме такъв - работи , но рядко се използва.
Ако искаш да правиш локомотивно депо ІІ -ІV епоха бих могъл да Ти помогна с книгите ,които са ми под ръка:
1. Bahnbetriebswerke im Modell - Kleine Modellbahnreihe Band 18, 1975 - Alba Verlag von Spieth - 106 St.-BRD
2.Das Bahnbetriebswerk zur Dampflokzeit - Peter Koeler,Wolfgang List- Transpress Verkehrsgeschichte - 174St./1984 DDR
3.Eisenbahn - Lehrbücherei der deutschen Bundesbahn Band 143 - BETREIBSMASCHINENTECHNISCHE ANLAGEN FÜR DAMPFLOKOMOTIVEN - 1 Auflage - 1957, Reprint 1983- 216 St.
Имам и други, но в момента нямам достъп.Ще Ти пиша щом се покажат...
Светли празници!!!
Борис 2-12-4
pach:
Отново опрях до тази тема, с въпрос...по точно два са:
:scratch_ones_head:
На тази снимка ме интересуват "фаровете" по стълба дали са всъщност маневрени светофори или какво...?
И отзад, зад "седмака" съоръжението (дали е "пясъчник"...или нещо друго?) дали може да се намерят по-добри и подробни снимки някъде?...то въпросите се оказаха три...
Предварително благодаря на специалистите за отговорите!
:hi: :hi: :hi:
Снимката е взета от голям фен на нашата тракция.
KRAKOMOBILA:
Светлините трябва да оказват дали има или няма ток след паяка (тоест дали е изключено напрежението от разединителя). И да - това е пясъчник в лок. депо Подуене можеш да идеш да си наснимаш същия. Иначе снимката е от депо Варна.
pavel75:
Един приятел му трябва гайка 50 мм, нещо щял да прави по колата си. Питането ми е дали гайките на релсите са този размер и ако е ДА, то от къде мога да се сдобия с една бройка, може и използвана.
Мерси предварително.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия