Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (636/637) > >>

toniemi:
Иман въпрос относно VBox7 ! Отдавна не го бях посещавал,но от около 2-3 години реших да качвам отново в моя канал във VBox7. Забелязах след време, че нямам никакви гледания на новите клипове. На скоро пак ми писаха,че видеоклиповете ми са недостъпни, пък аз си ги гледах без проблем. Позаинтересувах се, оказва се че админите са променили нещо, трябва да се получава някаква значка за да са клиповете достъпни иначе само аз мога да си ги гледам.Колкото и да четох, нищо не разбрах какво да правя, писах им много пъти, не ми отговарят.
Има ли ли сте такъв проблем с поредната българска простотия от VBox7 ?

Old Boris:
Някой може ли да обясни този локомотив
https://www.facebook.com/groups/ElectronicParts/permalink/2654474624741856/

bdz43r:
Това е електрически локомотив. В наподобяващия парен котел цилиндър има трансформатор, синхронен двигател и два постояннотокови генератора, които захранват постояннотокови тягови двигатели. Има и възбудителен генератор, който служи и за първоначално развъртане до синхронни обороти.
Не особено сполучлив ранен опит за вграждане на токоизправител в локомотив за променлив ток, за да се захранят двигателите с постоянен ток.

Mixy:

--- Цитат на: toniemi link=topic=268.msg125610#msg125610 date=1739728462 ---Иман въпрос относно VBox7 ! Отдавна не го бях посещавал,но от около 2-3 години реших да качвам отново в моя канал във VBox7. Забелязах след време, че нямам никакви гледания на новите клипове. На скоро пак ми писаха,че видеоклиповете ми са недостъпни, пък аз си ги гледах без проблем. Позаинтересувах се, оказва се че админите са променили нещо, трябва да се получава някаква значка за да са клиповете достъпни иначе само аз мога да си ги гледам.Колкото и да четох, нищо не разбрах какво да правя, писах им много пъти, не ми отговарят.
Има ли ли сте такъв проблем с поредната българска простотия от VBox7 ?

--- Край на цитат ---

VBox7 отдавна вече е затворен за частни потребители. Ползвай YouTube. Vimeo или друга подобна услуга за споделяне на видео.

mitko0888:

--- Цитат на: Old Boris link=topic=268.msg125611#msg125611 date=1739731218 ---Някой може ли да обясни този локомотив
https://www.facebook.com/groups/ElectronicParts/permalink/2654474624741856/

--- Край на цитат ---

Какво ли не са правили хората ...
Трансформаторът сваля 15 kV до 600 волта, които се регулират във вторичната намотка на трансформатора. След това се подават на phasenumformer - фазов преобразувател - умформер са две електрически машини в едно (а не както пише в бг уикипедия), в случая в една машина има еднофазен синхронен двигател и трифазен генератор. Трифазното напрежение се подава на двата frequenzwandler - честотен преобразувател - трифазен мотор с постояннотоков генератор в ротора. Тези два умформера са механически свързани с вал, който минава през кух вал във фазовия преобразувател. Накрая това DC напрежение се подава на постояннотокови тягови двигатели.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия