Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (129/637) > >>

Best Ripper:
Да не забравяме и съсипването на златния български лев от съветските "другари" и тригодишното "братско" ограбване на България....  :hi:

Владо, ако трябва да се пресметне, трябва да се вземе и инфлацията през годините... Един пример, макар и не жепейски...

Филмът "Титаник" с неговия бюджет през 1997 г. /като цифри/ излиза по-евтин от "Клеопатра" 1963 г. Иначе като цифри съотношението беше нещо от сорта на 220 млн. към 63 млн. долара...  ;)

niki:
След леки сметки, и много близо, мисля , че трябва да умножиш тогавашната сума по 5 ,, и аз мисля, че начина за пресмятане е каквото каза Жоро.

Gervasii:
Гледам пак се подхвана вечната тема. Аз бих обобщил така който му е мъчно за миналото да събира старо Пико и да се чуди защо не става. А сегашният хал са дължи на 50 годишен червен терор.

taert:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=312.msg62038#msg62038 date=1308628054 ---Гледам пак се подхвана вечната тема. Аз бих обобщил така който му е мъчно за миналото да събира старо Пико и да се чуди защо не става. А сегашният хал са дължи на 50 годишен червен терор.

--- Край на цитат ---

Много точно казано. :clapping: :good: :hi:

pach:

Темата вярно, че така формулирана ("Да попитам по опитните и знаещите") е достатъчно обширна,
но предлагам да се върнем на помощта в сметките на Владо.

Жоро е прав, само че така трябва да се направи анализ на световната икономика за 50 години назад,
за да може да се сметне (евентуално) коефициента на инфлация, след което това де се направи в частност за "социалистическото стопанство" и едва тогава да се сравнят сумите.

Влади мой съвет - щом стане въпрос за сумата през 1953 г. веднага уточняваш един хляб колко е струвал и средната заплата в страна по това време, пък събеседника (или слушател/читател...) да си прави изводите сам.

Иначе е излишно задълбаване в материята.

:yes: ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия