Какви са размерите на токоснемащата част на пантографите на истинските локомотиви? И каква е амплитудата на отместването на контактния проводник от оста, докато прави "зиг-заг" между стълбовете?
Цитат на: Mixy link=topic=312.msg64013#msg64013 date=1313134884Какви са размерите на токоснемащата част на пантографите на истинските локомотиви? И каква е амплитудата на отместването на контактния проводник от оста, докато прави "зиг-заг" между стълбовете?1900 мм между краищата на извитите рогове и 1050 мм дължина на работната част.Зиг-заг е с максимално отклонение от оста на пътя (тук е приблизително) 200 мм в прав участък и 300 мм в крива.
Само отделни администрации работят на 1450 мм
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=312.msg2708#msg2708 date=1205237039На Драгоман точно до кривата при първите стрелки на гарата като идваш от София от лявата страна мисля, че има триъгълник. Няма. Има прост изтеглителен коловоз.
На Драгоман точно до кривата при първите стрелки на гарата като идваш от София от лявата страна мисля, че има триъгълник.
http://www.railalbum.co.uk/railway-wagons/ferry/italy-interfrigo-van-1.htmДо колкото схванах ,тези "ИнтерФриго" вагони се италиански,но и ние също сме ги правили в Бургас!!!Интересувам се от хладилните вагони като цяло и сега ми стана доста интересно.Не е вярно,че не се ползват от 30 години,ползват се но не и на релси.Все още има доста такива на които са монтирани външни хладилни агрегати и се ползват като хладилни складове.Аз лично съм правил монтажа на такива агрегати.Интересното е че имаше варианти с облицовка от вътре с неръждавейка/доста трудно се работеше в тях/ и такива с друга облицовка.Това означава ли,че е още едно от тези така наречени подобрения от наша страна?!Към момента не съм видял такива вагони в моделизма.Дали все пак не съм ги пропуснал аз или наистина няма.МК-4 вече имам/с подкрепата на приятели-блг liro/.Е вярно не е БДЖ,но мисля и такъв да набавя някой ден.