Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (144/637) > >>

bdz43r:
1950/1050 мм е стандартен размер за почти цяла Европа и най-разпространен към момента.
Само отделни администрации работят на 1450 мм, а 1600 е компромисен универсален вариант, но за сега много слабо срещан.

Tramway:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=312.msg64169#msg64169 date=1313608010 ---Само отделни администрации работят на 1450 мм
--- Край на цитат ---
SBB-CFF-FFS

liro4605:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=312.msg2710#msg2710 date=1205240478 ---
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=312.msg2708#msg2708 date=1205237039 ---На Драгоман точно до кривата при първите стрелки на гарата като идваш от София от лявата страна мисля, че има триъгълник.

--- Край на цитат ---
Няма. Има прост изтеглителен коловоз.

--- Край на цитат ---

Тоше ти по добре от мен ги обикаляш местата и знаеш,но наскоро правихме 1час маневра в Драгоман та се загледах доста в бившето коловозно развитие , там или е имало триъгълник или е имало някакъв клон нагоре към града.Там където сега свършва изтеглителния тръгва един път на ляво(като идваш от Сф)към блоковете.

bdz43r:
Има и в момента триъгълник, ама е почти неизползваем.

Tramway:

--- Цитат на: ogiegp link=topic=312.msg64625#msg64625 date=1314938390 ---http://www.railalbum.co.uk/railway-wagons/ferry/italy-interfrigo-van-1.htm
До колкото схванах ,тези "ИнтерФриго" вагони се италиански,но и ние също сме ги правили в Бургас!!!
Интересувам се от хладилните вагони като цяло и сега ми стана доста интересно.
Не е  вярно,че не се ползват от 30 години,ползват се но не и на релси.Все още има доста такива на които са монтирани външни хладилни агрегати и се ползват като хладилни складове.Аз лично съм правил монтажа на такива агрегати.Интересното е че имаше варианти с облицовка от вътре с неръждавейка/доста трудно се работеше в тях/ и такива с друга облицовка.Това означава ли,че е още едно от тези така наречени подобрения от наша страна?!
Към момента не съм видял такива вагони в моделизма.Дали все пак не съм ги пропуснал аз или наистина няма.МК-4 вече имам/с подкрепата на приятели-блг liro/.Е вярно не е БДЖ,но мисля и такъв да набавя някой ден.

--- Край на цитат ---
Имаше вагони с неръждавейка. Бургаските обаче бяха облицовани с поцинкована ламарина и доста ръждясваха. Неръждавейката беше вносна и много скъпа. Като са разлее саламура от сиренето или потекат домати - цинк не цинк, ръждясва кат лудо.
Имахме и по-нови четириосни агрегатни хладилници, както и хладилни влакове - вагон-агрегат и 7-8 хладилни вагона, през чиито изпарители циркулира охлаждащия агент. Агрегатния вагон наричаха "майка", половината беше машинно отделение, другата половина битово със спални купета и санитарин възел за персонала. Прикачаха го обикновено по средата за да не е прекалено дълъг фреонопровода. Те бяха ГДР-ско производство, абсолютно същите като в Германия. Много фирми ги правят на модели.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия