Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
nilfe:
А код 70 и код 83 на колко мм отговарят. Имаш ли някаква идея къде в NMRA мога да намеря инфо или някъде другаде.
mitko0888:
Числата на кода са хилядни от инча. 1 инч е 25.4 мм.
http://mrr.trains.com/en/How%20To/Articles/ABCs%20of%20Model%20Railroading/2010/01/Model%20railroad%20track%20codes%20defined.aspx
nilfe:
Много благодаря приятелю. Не се познаваме, но се надявам в най-скоро време да се запознаем. :hi:
BaHkaTa:
Интересувам се първо как се казва това съоръжение на български език (на англииски се казва gantlet което в превод е метална ръкаваца от рицарска броня). Каква е идеята ? Защо не се прави примерно със две стрелки? Какво налага използването на подобен релсов участък? Дали някъде в България се ползва такова стеснение с двойни коловози (еднакво междурелсие).
Питанката ми идва от там че две линии се сближават за определен участък и ползват общи леко по-дълги траверси.
Инак за теснолинейка която е вградена в широки релси знам, но тук се интересувам от лекото уширение за да побере 2 еднакви коловоза.
А това е обратния вариант който поне за мен е доста по-смислен. В левия коловоз обслужва левия перон, в десния състветно десния перон, средата е проходен коловоз. В двата края коловозите се сливат пак в един общ.
bdz43r:
Няма дума на български, защото и няма такова нещо в България (поне не знам да има).
Нещото се среща в два случая:
-Тясно място, където трябва да минат и двата коловоза, като така се спестяват стрелките с тяхното управление и задвижване;
-Коловоз с две близки междурелсия, когато не може да се изпълни с три релси (1435 + 1520).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия