Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Gogo55:
За всички за който има данни.
CaLLlo:
Да, предавателното число определя скороста, но много зависи и от двигателя - с друг двигател максималната скорост ще е друга. Но зависи и от още едно нещо - от диаметъра на колелата.
Ако питаш за Пико, двигателите които слагаха вътре не бяха много съобразени със крайната скорост, за това се заговори за пръв път когато навремето излезе Е11 и Е42. Те бяха първите, за които пишеше специално, че са напревени така, че скоростта на модела е съобразен със тази на оригинала. С други думи предавателното число не е меродавно за крайната скорост, то е само едното от трите неща от които зависи, меродавна единствено остава скоростта на оригинала.
Gogo55:
знам това, и все пак някои ще даде ли числата , и на моторите също волтове за оборот и т.н., само числа ме интересуват, или само ще си говорим кое какво е.
widowmaker:
Няма публикувана такава информация!
Фирмите производители на модели не публикуват тази информация. Ровил съм къде ли не...
Само на един сайт за резервни части някой се беше излъгал да напише броя на зъбите на колелца за локомотиви на трикс.
Единствено може да се намерят някакви данни за моторчето, ако се знаят модел и производител.
От там следва разглабяне на трансмисията, преброяване на зъбите на колелата и смятане на предавателното число.
А пък за обороти на волт да не говорим. То това да не е безколекторен (безчетков) мотор!
Gogo55:
ИИИИ нещо не е наред тогава, за всяко едно изделие като се почне от най мижавия и прост редуктор или ел мотор до най скъпите навсякъде производителя си дава ттд. То бива тайни и секрети ама чак пък толкоз ич да ги няма никъде тези данни не е нормално.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия