Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Талиги
toniemi:
Не знам дали някой от вас е забелязал,но от доста време правя самоделки в БДЖ :haha: :haha: :haha:
http://toniemi2.snimka.bg/?user,albums -доста са :good:
Винаги съм закъсвал за задвижващи талиги,но винаги съм намирал изход :thank_you: :thank_you: :thank_you:
Те сега вече ,наистина закъсах :yes: :( :(
Подготвил съм си 4 коша за 04 серия
Имам намерение да си отлея поне 4-5бр , 06 серия-заводският кош :spiteful:
Поне 3-4 46 серия,това си е глад за задвижване ;D
Добре че някой подметна за тоз красив сайт -
http://www.hollywoodfoundry.com/
Викам си,окам си,крещя си-че я ли съм най-тъп,я да си ги направя сам :yes: :good: :good: :clapping: :clapping: :clapping:
Започнах с тези на четворката :good:
Начертах си нещо простичко,дадох в работата да ми резнат 20бр за опити.
Още на първото четене обаче :spiteful:,реших да направя подобрения ,за тях утре!
Та какво намислих.
Набих центърчета,ламарината изкривих и колелцата турИх ;D
Блендата на четворката
...колелцата турИх и за задвижването помислИх
Идеята ми бе да имитирам талигата на 110,118 ,120серии ,по начин на задвижване,с осичка, две червячета,зъбни колелца и моторчето отгоре на талигата.И по този проект рязах ламаринките.После реших да послушам китайските братя и да сложа моторчето вертикално,като червячето да върти директно колелцето.Това е най-просто,но трябва две моторчета за двете колелца на талигата.Работата става,изпробвано е!Всички Китайски играчки са така направени :lol: :good:Преди години и аз така си задвижих една мотриска
На втората снимка личи зъбното колело.
Другата ми идея е,като задвижа едното колелце,другото да приема движение чрез ремъче :yes: :good:
Тук влизам в непозната зона!Не знам продават ли се такива малки ремъчета и ролки ,до 10мм външен диаметър.
Мислих и измислих,мога да си врътна на струг,от тефлон ролчици,а за ремъче да използвам О пръстен за хидравлика 1-2мм в диаметър.
Давайте идеи за ремъчета и ролки :give_heart:
Утре продължавам....
Traka-Trak:
O - пръстен, но не трябва ли да е и малко разтеглив поне или така както е твърд ще го разпънеш някак си, като ремък с обтяжна ролка, като при колите
XRISTO:
Преди съм купувал ремъци за касетофони - има доста размери.Имаше.Отдавна не съм търсил, а както ни е известно, касетофоните се изгубиха почти като динозаврите - внезапно.А иначе относно ремъчните шайби - пак може да се ползват или от видеокасетофони или от обикновени касетофони, но трябва да се смъкне от оста на моторчето - там е с най - малък диаметър и ми се струва подходяща. :good:
toniemi:
--- Цитат на: Traka-Trak link=topic=2704.msg46547#msg46547 date=1285698865 ---O - пръстен, но не трябва ли да е и малко разтеглив поне или така както е твърд ще го разпънеш някак си, като ремък с обтяжна ролка, като при колите
--- Край на цитат ---
Пробвал съм,достатъчно е еластичен.
pach:
Все още навсякъде се продават комплекти от пръстени, ремъци, фрикции и зъбни колела, както за касетофони така и за видеоапаратура, във всички магазини с резервни части за електрониката. Пулсатор (в студентски град), Квазер (на Екзах Йосиф - м/у пожарната и Халите), Ами Корд (на поп Богомил - една пряка от Лъвов мост към халите), или при "японеца" (срещу японското посолство зад кино Изток").
Комплектите са от 5 до 10 лв. Продават и по отделно частите с различни размери и диаметри - по1 до 2 лв на брой.
О-пръстена е за уплътнение, докато тези части са си предвидени да работят точно така - еластичността им е поне 2/3 години непроменяща се. Има плоски, кръгли, трапецовидни, зъбни и всички останали...
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия