Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Помощ за макет

(1/16) > >>

gongalov:
Здравейте,

имам нужда от съвет и помощ. Начинаещ макетист съм, все още нямам действащ макет, но имам идея за него. Тъй като не разполагам с много място вкъщи, а съм се насочил към мащаб H0, реших, че мога да имам приличен по размери макет, ако го спускам от и вдигам към тавана.

Бих искал да ми подскажете идеи как най-просто да стане това. Имайте предвид също, че мисля да замаскирам макета с окачен таван, така че конструкцията, която ще държи макета трябва да е достатъчно здрава, за да издържи и теглото на окачения таван под плота на макета.

Тия дни мисля да пусна едно представяне в съответната тема. По-точно ще бъде представяне на макета на баща ми, защото той никак не е на ти с компютрите и не знае как да пише тук.

Благодаря предварително на всички, които се отзоват.

Илиан

pavel75:
Здравей,

за да ти се помогне трябва да дадеш повече инфо. Искаш помощ, но за какво - за основата на макета, за коловозното развитие или нещо друго. Дай някакви примерни размери и какво искаш - брой етажи, голяма / малка гара. В коя епоха си - при дълги вагони не можеш да си позволиш много малки радиуси и къси коловози.
Такива работи.

Сaprycorn:
Доколкото разбирам, въпросът е по-скоро за конструкцията, която да вдига и сваля макета към тавана?

Ivo Nedkov:
Предполагам за нещо подобно става въпрос:
- Макета е изработен като дървена конструкция;
- В 4-те края е свързан с въжета, а на тавана има и 4 макари;
- Като се отпускат или вдигат равномерно и макета се спуска или вдига;
- Това може да се усъвършенства и да се управлява с ел. мотори - лебедка;
- На дъното на макета се закрепят и няколко плоскости от окачения таван;
- Макета не е по-висок от дълбочината на тавана;
- Когато макета се прибере, дъното му се изравнява с нивото на окачения таван;
- Трябва да се помисли и за модула за захранване и управление на макета;
Това е трудна, но все пак възможна задача...  :yes:

gongalov: