Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

SCARM - софтуер за опростено планиране на моделно ЖП трасе

<< < (23/37) > >>

Mixy:
Завчера пуснах новата SCARM версия 0.9.21 :)

Подробности за новите неща, подобренията, новите и обновени библиотеки, както и за оправените бъгове са дадени в www.scarm.info/blog/bg/obshta/scarm-e-obnovena-do-0-9-21.

Направил съм промени по работата с флекс-релси, с които се улеснява свързването и се подготвя почвата за формиране на преходни криви (последното в някоя от следващите версии). Има и клипче, показващо новата функционалност.

Надявам се, че новата версия ще ви хареса ;)

P.S. Ако функцията “Проверка за обновления” в предишна версия на SCARM докладва, че няма по-нова версия на програмата, свалете инсталатора направо от сайта. Възможно е старата версия на проверявания инфо файл да е кеширана и да отнеме известно време, докато данните във вашия компютър се опреснят. Ако сайтът също показва по-старата версия, натиснете F5 за опресняване на страницата.

Mixy:
ВАЖНО – В последната версия SCARM v. 0.9.21 има проблем с Copy/Paste функциите, които не бачкат на някои машини.  :blush2:  Моля свалете поправената SCARM v. 0.9.22 от www.scarm.info и я инсталирайте за да поправите предишната.

Вижте повече за това както и за промените в новата версия в следната статия от блога – http://www.scarm.info/blog/bg/obshta/scarm-e-obnovena-do-0-9-22-bug-fixed/.

Отново съжалявам, ако съм причинил проблеми и неудобства с тази грешка и дано за-напред бъговете да са по-малко, а най-добре хич да ги няма.   :yes:

Best Ripper:
Не се притеснявай, докато има развитие, ще има бъгове... Като я спреш и всичко ще утихне....  :drinks:

Mixy:
От няколко дена работи нова секция в сайта нa SCARM, чиято цел е да събере и покаже на едно място планове и макети във всякакви мащаби и размери, направени със SCARM. Вижте я от линка по-долу:

ЖП Макети и Релсови Планове, направени със SCARM

Може да се търси по размер, мащаб, релсова система и др. Още не съм довършил всички преводи, но 95% от съдържанието е достъпно и на български  :)

Сайтът е оптимизиран и за смартфони и таблети, при които зарежда по-малки картинки и позволява преглед дори на екрани с резолюция 320х480.

За момента само аз качвам и редактирам съдържанието, но за в бъдеще може да се добави и начин всеки сам да помества своите проекти и да допълва базата данни. Ако разполагате с интересен виртуален макет или релсов план в SCARM, пратете ми .scarm файла на мейла, заедно с кратко описание на вашата идея и може да го видите след време редом до останалите проекти в сайта  ;)

Надявам се сайта да е полезен и интересен на всички, дори и на тези, които не ползват SCARM  :yes:

Mixy:
Ето я и новата версия на програмата - вижте повече за нея от линка по-долу:

SCARM е обновена до в. 0.9.23

Три са новите функции, които са описани в статията от блога. Това са Фоново изображение, слой с Баластрова призма в 2D и Числово въвеждане на височините.

Пробвайте новата версия и докладвайте, ако откриете нередности или бъгове. Следващото издание е планирано за след новогодишните празници ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия