Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
SCARM - софтуер за опростено планиране на моделно ЖП трасе
Mixy:
Вчера пуснах новата версия на SCARM - 0.9.25 с две нови фигури и множество нови и обновени библиотеки. Вижте повече за новостите тук:
SCARM е обновена до в. 0.9.25
Надявам се, че ще ви допадне ;)
pach:
Милене страшен си. Предвиждаш ли и по-новата система на Faller car system
да вкараш някой ден в библиотеките? И още един въпрос - с вкарването на "кръгли" обекти
като кръга и двата цилиндъра, предвиждаш ли и изчертаване на дъги, части от кръг и цилиндър
и въобще "криви" обекти с които да може да се чертаят по-особени обекти?
Не знам дали съм задал въпроса ясно...например с такива "криви" обекти да може да се изчертае
фасадата и стрехата на гара Копривщица например!
;D ;D ;D
Mixy:
3D системата на SCARM поддържа всички основни графични примитиви, както и пълен набор от съставни обекти, ефекти и т.н.
Проблемът е, че няма как да се направи прост интерфейс за изчертаването им, ако се работи само в 2D, гледано "отгоре". А тръгна ли да правя по-сложни неща, като вторични изгледи, разрези и т.н., ще изям хляба на момчетата от AutoCAD и SolidWorks :pleasantry:
SCARM и сега може да работи с по-сложни обекти (всъщност те пак са си примитиви), но те трябва да се "програмират" на ръка директно в библиотечните файлове. Така например са направени обектните библиотеки с българските светофори и немските семафори, където има козирки, завъртулки и др. подобни.
Mixy:
Като продължение на горното, следва и това тук - наскоро попаднах на страницата на един индиец във Facebook, който доста си е поиграл със SCARM. Вижте повече за неговите творения тук:
Farrukhabad и още от Индийските железници в SCARM
Ето само 3 от снимките:
Всички те са създадени със старата v.0.9.24, а с новата ще могат да се създават и още по-реалистични виртуални макети :)
Mixy:
Миналата седмица обнових сайта на SCARM, тъй като старият вариант беше споделен с помощната система и си беше доста постничък, да не кажа смотан... :)
Новият дизайн изглежда по-модерно, скалира се добре на таблети и телефони и най-важното - съдържа много нови и обновени теми в помощната система за някои от функциите в последните версии на програмата. Вижте заглавната страница и обновения хелп тук:
SCARM - безплатен софтуер за опростено планиране на моделно ЖП трасе
Помощ и често задавани въпроси за SCARM
Имам да добавям още доста работи по сайта и хелпа, но и това ще стане с времето. Надявам се да успея да пусна следващата версия скоро ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия