Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Прокопаха най-дългия ЖП тунел в света- "ГОТАРД"!

<< < (5/6) > >>

pach:
Ами то този макет си е типично Швейцарски - това всъщност е макета с най-голяма денивелация между първия и последния етаж. :preved: :preved: :preved: При това явно моделиста не бърза и се придържа към достоверно представяне на истинското трасе - поне на две места видях разпечатани и залепени карти, по които явно се прави трасето... :hi: и съдейки по за сега начертените на хартия мостове и виадукти, ще е интересно постепенно като се прваи този макет, включително и тунелите да се следи.
Това и смятам да правя по-често - може би всеки месец ще посещавам сайта!!!
 :music: :music: :music:

liro4605:
Ето малко снимки от сегашното трасе през Готард.

Това са тръбите захранващи турбините на ВЕЦ

Това е ВЕЦ захранващ катерещите влакове

Общо взето съм голям фен на сегашното действащо трасе Готард.До някъде то ме върна към моделизма.Надявам се скоро да мина от там.

г-нТопалов съжалявам за отклоняването на темата отново през върха не през новия тунел,но надали има друго по красиво трасе в цял свят.Освен трасето през Семеринг в Австрия друго такова незнам.
За сравнение по темата ще кажа само че у нас вече десетилития се копае един тунел между гарите Лозарево и рпВедрово който напредва с 30м на година :haha: Май швайците за 24часа го правеха това  :)

Adrian:
Много е красиво ! Съчетано с красотата и подръжката на железницата - респект ! Крайно време е да си направим една тема за SBB  тук има поне 10 фена ?

zazo:
Много красота, много нещо. Адри е прав SBB е интересна тема.

hristo:
Общо взето всички трасета през проходите в Швейцария да уникални. Съседният проход например, с тунела Лотчберг, където освен SBB оперират и BLS е също много красив с множество тунели, мостове, виадукти, лавинни заслони и разбира се ярко зелени поляни. Всички поляни ми изглеждат като футболни игрища подравнени. Как пък някъде не се видя буреняк и храсталаци.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия