Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да съберем средства за едно добро дело!
760mm:
Здравейте,
Седя си и си мисля. Мисля си - и си седя. А малко по-рано гледах поредното филмче на PROGNOSIS. Всички знаем колко отдаден е той на хобито си и през колко трудности е минал, за да оцелее и да продължи да влага всичко, което е той самият в това, което прави - и наистина го прави добре. Но пак и пак - тези филмчета! Розово-лилави, с ниско качество и крайно размазани. Светът заслужава да може да види творението на един цял живот, който е бил застрашен; и който е бил отдаден само в името на едно - жп моделизма с любов.
Той не е предупреден, че ще пусна тази тема. Но ето какво се случи. Писах му съобщение в ютюб. Дадох му съвети как да снима, предложих му да си вземе евтина каемра - вече има стари модели на Сони например по 2 мегапиксела, които, обаче снимат чудесно, цветно и детайлно видео и могат да се купят за 100-150 лева.
Човекът най-откровено и тъжно ми сподели, че в последно време няма стабилна работа и не може да си позволи камера, с която да покаже работата си на света. И ми благодари за съветите.
Затова имам следната идея.
И ние, някой от нас, нямаме чудесни работи. Например аз, който съм зад граница дори, в последните четири месеца търсех работа и не съм много добре с паричките. Но все пак - ако всеки от нас отдели колко може - между 5 (пет) и 15 (петнадесет) лева; ще можем да купим една хубава камера и да помогнем на човека да може да споделя със света единственото, което има и го прави добре.
Аз се включвам с 20 долара; за да стимулирам идеята - това са 30 лева; остават още 99лв. до това:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_74_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA521BA717FCF1A90A002481B479E9&cpgnum=1)/.do?productguid=DEBA521BA717FCF1A90A002481B479E9DF85081BA1B2FEF1A3F578E7D1DE3F1E&productarea=DEBA521BA717FCF1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario=
Което е само пример!
Какво ще кажете?
tritehiksa83:
Двадесет лева от мен кажи каде и как да дам парите!
Ivo Nedkov:
Идеята е добра! С радост ще помогна.
Нека само някой да го организира...
760mm:
Бате гойко, сподели с колко би се включил ти. До сега имаме 50 лв. Почти са събрани ;) Имам нужда от някой, който да помогне от София. Ще преведа моята част на негова сметка или най-лесно - PayPal акаунт. След това просто трябва да се вземе камерката и да се изпрати до човека като инвестиция в дейността му. Надявам се, не бихме го обидили - на запад подобни неща са съвсем нормални. Нарича се Дарение, но тук Дарение не значи милостиня, а напротив - помощ от сърце заради едно добро дело!
Ivo Nedkov:
Както писах - подкрепям идеята!
От мене давам 20 лв.
Само обясни подробно тук или на лична:
кой събира парите, кой купува камерата и кой я праща...
Че нищо не разбрах от предния ти пост...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия