Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
SBB и всички други железници в Швейцария
Сaprycorn:
В Берген има такава въжена железница, наклонът е около 26 градуса
http://www.floibanen.no/
BaHkaTa:
Такъв фуникуляр има и Киев в Украйна. Всеки път се возя на него. Много ме радва идеята за скачените вагонетки:) Мода да постна снимки и от него ако искате :)
mitko0888:
--- Цитат на: topalov link=topic=2767.msg70062#msg70062 date=1325796405 ---Да, въжена железница, разпространена на доста места, където има денивелация с голям наклон, най-често около 45о и разбира се желание някой да я построи. Двете вагончета са вързани с въже, средата на което е връхната точка на трасето.
--- Край на цитат ---
Вярно че са на много места. Имам чувство че доста рядко се срещат на макети. Виждал съм всякакви лифтове, зъбчати железници и т.н., но не се сещам за макет с въжена железница.
Моята снимка е от центъра на Цюрих. Някой има ли идея това, което прилича на стрелка, дали си има специално име?
j.k.kolev:
Още от Швейцария:
topalov:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=2767.msg70112#msg70112 date=1325864650 ---...Имам чувство че доста рядко се срещат на макети. Виждал съм всякакви лифтове, зъбчати железници и т.н., но не се сещам за макет с въжена железница.
Моята снимка е от центъра на Цюрих. Някой има ли идея това, което прилича на стрелка, дали си има специално име?
--- Край на цитат ---
ETO една такава железница на BRAWA.
А това за стрелката е интересен въпрос! На практика е разклонение, но нищо в него не се движи. Единственото нещо, което отклонява вагона в съответна посока са ребордите му.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия