Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

SBB и всички други железници в Швейцария

<< < (80/216) > >>

niki:
Да се разпиша и аз лекичко  :drinks:  , ,, и с лека гордост, не видях  в друга колекция  да има на  CROSSRAIL

liro4605:
Поздравления  :drinks:
Мен лично новият на КРОСРАЙЛ ме кефи но то ще иска и влак и става еднаааааа..... Успокоява ме мисълта че номера му е по дебейската номенклатура и го слагам в друга графа.
http://www.tee-usa.com/store/media/roco62388.jpg
Каргото 4/4 ли е, от къде се сдоби с него и на коя фирма е?

niki:
Миро, видях  го и аз този, но по чисто цветови/много хубаво стои графично/съображения го избрах- той е на TRIX, a CARGO-то е на FLEISHMANN -дори е гласовито ;D

niki:
и понеже има как да кажа))) недостиг на вагони с администрация на sersa,си позволих да си понаправя една композиция/9 вагона/

Loco-motion:
Една много интересна снимка от времето, когато южният портал на Готтардския тунел е бил видим:

Be 4/6 12303 (Foto: Archiv Arthur Meyer)

Be 4/6 Nr. 12303, първият сериен локомотив от своята серия, произведен през 1920г. напуска южния портал на Готтардския тунел при Аироло през 1922г.

Предвид недостигът на въглища през ПСВ Швейцарските федерални железници ускоряват електрификацията на Готтардската железница.  През юни 1917г. SBB поръчват на промишлеността опитните локомотиви Be 4/6 Nr. 12301 и 12302, Be 3/5 Nr. 12201 и Ce 6/8 I Nr. 14201.

Разработеният от AG Brown, Boveri & Cie. (BBC), от град Баден, кантон Ааргау съвместно с Schweizerischen Lokomotiv- und Maschinenfabrik (SLM), град Винтертур, кантон Цюрих  Be 4/6 Nr. 12302 е изпитан на вече електрифицираните отсечки по брега а езерото Тун, но никога не се е движил по Готтардската железница планово. Задачите на скоростни готтардски локомотиви поемат силно подобрените в електро-техническо отношение серийни машини Be 4/6 Nr. 12303-12342. В механично отношение серийните образци до голяма степен отговарят на прототипния Be 4/6 Nr. 12302.

Снимката е оттук, но за да я видите трябва регистрация. Сайтът е DEF - Дигиталният железопътен фотоархив
http://www.eisenbahn-bilder.com/db/details.php?image_id=91584&mode=search

И мисля, че номерът на локомива е сбърка в описанието, защото това е 12 307.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия