Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

SBB и всички други железници в Швейцария

<< < (170/216) > >>

gregary:
Ха, интересен въпрос!
Лично, аз не съм търсил точна дата за слагането на надписа, но според мен е някъде към средата на V еп. - около 2000 год. Това е по мое мнение, от гледане на клипчета в тубата. Ако има разлика, то тя е +- 2 или 3 години.
За локомотиви знам за:

Ае 610 SBB Cargo ( Ae 6/6 )

Re 420 SBB Cargo (Re 4/4)

Re 620 SBB Cargo ( Re 6/6)

E 484 SBB Cargo

E 482 SBB Cargo

Am 843 SBB Cargo

Аm 842 SBB Cargo

Локомотиви, които рядко съм виждал в клип, а "на живо" не:

SBB Cargo Traktor Tm 232

Am 840 SBB Cargo

Eem 923 SBB Cargo

В шеста епоха пускат и Vectron с нова ливрея (Roco)

Има и SBB Cargo International

Този съм го виждал само на модел, никога на клип или "на живо"
BR 245 SBB Cargo

Този, принципно не го чувствам за SBB - чисто DB си е и не съм много запознат с него:

--- Цитат на: Mixy link=topic=2767.msg111601#msg111601 date=1525269793 ---- Изплозва ли се още?

--- Край на цитат ---

Използват се още. Рядко, но не е изключено да се види и някой SBB Cargo начело на някоя пътническа композиция.

Сигурно пропускам някой лок, но в сайта  който Миро (bazitov) дава има много изчерпателна информация.  :drinks:

Mixy:
Мерси и на двамата за инфото :)

Доста такива локове и почти никакви вагони. Аз намерих само един вагон в тази ливрея:

Моделът е на Roco (No 47830), но съвсем същия се прави и още няколко фирми, затова съдя, че наистина (е) съществува(л).

gregary:
Сега видях, че искаш SBB Сargo вагони...

Но като наименования лично аз не ги знам и не съм се интересувал  :(
Принципно и те са много, за да не ги вадим един по един и да става дълъг пост, ето ТУК са всичките. Сигурно има и някой липсващ де... Лично аз, не знам някой от феновете на SBB да знае вагоните с точните им определения и ако търсиш това, ще е малко трудно... :)

Но, ето тук един Habbiillns, който е емблематичен вагон според мен.

Mixy:

--- Цитат на: gregary link=topic=2767.msg111605#msg111605 date=1525281011 ---Сега видях, че искаш SBB Сargo вагони...

--- Край на цитат ---

Но само в тази конкретна чеврено-синя разцветка ;)

gregary:
От скоро има приятна изненада ( за мен де  :) ) ...
Нова фирма, нова алтернатива на сигналите за SBB. Фирмата е MAFEN - испанска, базирана в Барселона. Произвежда в НО и N с малък асортимент. Надявам се да се развие повече...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия