Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

SBB и всички други железници в Швейцария

<< < (188/216) > >>

bazitov:
И аз се хванах да го гледам няколко пъти. Някой път ще кача и моите кадри от виадукта и Miralago

Движението отляво се оказва пълна мешаница:
https://en.wikipedia.org/wiki/Double-track_railway

Тук обясняват защо от ляво (в Швейцария):
https://www.coopzeitung.ch/themen/familie/hesch-gwusst/2013/warum-fahren-zuege-links--44664/
(нещо се оправдават с англичаните  :lol: ) но има интересни факти къде е сигнала и от коя страна стои машинста в парните локомотиви

offtopic/
Това било от секцията - "децата питат" www.coopzeitung.ch/kinderfrage, стана ми смешно, че вчера се чудих защo багери, фадроми, кранове и т.н. са все жълти ??

pach:
Всъщност като видях тази карта, май си е съвсем логично - те са връзката между две страни с ляво движение на влаковете:

сайта може да е и за деца, но е много добре структуриран!

И вс пак старата железница (композиция) някак си ми е ПО на сърце!!!
Бернина губи от очарованието си така!!! Само това скърцане на гумите ли (талигите ли) ми скъсА нервите!!!
 :pleasantry: ;D :good:

gregary:
Колкото и пъти да гледам кадри от тая линия, все се радвам на избора си за моделни железници и да притежавам въпросния трамвай в пълен комплект с вагоните...  :give_heart:
И вглеждайки се в детайлите (там е рЕализма) на тоя и на още един клип на същия канал, ми направи впечатление съчетанието на многоцветни иглолистни дървета  (също и тревата). Тук, признавам си, не знаех, че на лиственицата пожълтяват и окапват листата зимно време. Та, да сложиш на макет и зелено и жълто дръвче си е тотално естествено.

А аз съм си свикнал с нашите иглолистни и мисля, че навсякъде е така... :)

pach:
А аз даже си го записах от тубата...за архива (щото едва ли ще доживея на живо да премина по този маршрут).
Сега си свалих и (за нощно гледане)  Септември-Велинград от кабината!!!
 :give_heart: :dance1:

bazitov:
"живот и здраве" - все по-актуално  :diablo:

И все по-вероятно от тук нататък да е само на картинка, но хубава:

RhB Ge 4/4 I 603 &quot;Badus&quot; bei Zernez by bahnfanCH, on Flickr

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия