Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Темата на liro

<< < (60/77) > >>

pach:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=2780.msg76926#msg76926 date=1334911199 ---...
"-Измислете с какво да са пълни цистерните в обратен курс и ще станете милионери."

--- Край на цитат ---

Абсолютно права е ...в този си вид, цистерните превозват консумативи, които практически не се връщат в отправната гара.
За целта обаче някой се е сетил с по-доброто решение - платформите за контейнери пътуват и напред и назад., а отгоре само цистерните се сменят (според това с какво са пълни) и са цистерни в контейнери.
Всъщност тези "цистерноконтейнери" имат ли някакво име? :scratch_ones_head:

liro4605:
Да но нали се сещаш че и те трябва да се върнат в отправната точка :blush2:

pach:
Да, така е.... но това вече не е проблем на превозвача,
 а проблем на собственика на "цистерноконтйнера"  ;)
(за радост на превозвача) :haha:

piko1:
абе аз май не съм виждал цистернери по наше село ама бих преватизирал един с шуменско ама живо пиво си е друго ам пачи може ли да ми кажеш къде да ги намеря ония норми на нем за изработването на модели на локомотиви и мотриси май нещо не е така както съм чел в моделизма на ботев там имаше за ползването на фабрични части и тн а аз се лутам няколко дена и не мога да ги намеря :/ 

pach:

--- Цитат на: piko1 link=topic=2780.msg76954#msg76954 date=1334923467 ---абе аз май не съм виждал цистернери по наше село ама бих преватизирал един с шуменско ама живо пиво си е друго ам пачи може ли да ми кажеш къде да ги намеря ония норми на нем за изработването на модели на локомотиви и мотриси май нещо не е така както съм чел в моделизма на ботев там имаше за ползването на фабрични части и тн а аз се лутам няколко дена и не мога да ги намеря :/  

--- Край на цитат ---

Извади ги от самата книга на Ботев.
Там май бяха описани само първите четири класа А,В,С и D, но си спомням, че бяха общо шест.
Класовете третират подвижен състав - локомотиви и вагони, сигнализация и аксесуари, автомобили и сгради.
А под класовете бяха май до четири - само с определени фабрични части, с много фабрични части, тунинговани и изцяло самоделки. Но в НЕМ-нормите няма да ги намериш, защото това бяха преди всичко източноевропейски, които така и не стигнаха до НЕМ- стана перестройката и ние сме вече при тях. А в днешно време това иска освен всичко друго и доста пари.
Това обаче не пречи все още да се прилагат почти във всички страни които ги прилагаха и преди.
Но много се отклонихме от темата...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия