Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Темата на liro

<< < (7/77) > >>

pach:
Ами то и за не видях, зает да снимам и учуден от такава смесена двойна тяга...
А заради вагоните (май дукеси им викаха) не разбрах до Перник ли беше, до Кюстендил или до Кулата.
Табелката на последния вагон мина бързо покрай мен, и прецених че на стоп кадър ще я прочета, ама не става..
ЧеТТник Шопалов беше също там, може да допълни нещо...
 ;D ;D ;D

liro4605:
Понеже има доста любители на БДЖ особенно от ерата на парата които пресъздават нещата такива каквито са били ето една водна кула.Гарата е Оризово.

Намирам я доста сходна с една която съм виждал на модел но наща е по ниска.

Eто и някой факти от времето когато е работела:

И малко от гарата

liro4605:
Смяхме се много на един документ в случая Донос.В него се описваше как железничаря който работи на кулата и е към депо Пловдив си полива доматите с помпата и затова тя отказва често.Рапорта е от началника на гарата.
Имаше също и една Молба с която се молеше да отпуснат на лицето плат за шинел защото същия му бил откраднат.Отговора беше че няма да му бъде отпуснат понеже той невнимава и може пак да му го откраднат.
Трябва да ги намеря в архивите и да ги приснимам . :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

Само да вметна че документите са от 1945г.
Танк превозван на вагон с плъзгащи лагери  :blush2:

liro4605:

Ровейки из архивите все намирам по нещо  :) .И на ли си имам тема... :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

Ама и някой ако даде идея къде да кача 4те филмчета поредица за железницата от 2001г на Евроком Пловдив (чийто идейник и оператор е Борислав Василев-присъстващ на срещата в Търново) няма да му се разсърдя.Че да седят в къщи на дискове и да си ги въртя само за мен не е честно.А филмчетата са много идейни.Особенно как съм ги гледал 2001г когато ни форум ни нищо.Ама ги спряха и си останаха само четири.Иначе щяхме да си имаме много материал на видео за железницата.

pach:
Ако Павката (Pavel75) няма нищо против и все още има място при него!
Свържи се с него.
Другият вариатн е в DOX-а, дето дава доста пространство и да си ги дръпне всеки който иска...
Чакаме!
 :hi: :hi: :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия