Здравейте!
Ще прехвърля продължението от търга проведен на срещата в Стара Загора тук за да не разводнявам темата.
Днес след кратки преговори с ръководството на дома, се стигна до първия ми контакт с децата.Някои бяха отегчени, някои очакваха с радост да видят какво ще се случва, други влизаха и излизаха, за да наблюдават.Някои се правеха на знаещи, други искаха да знаят.Като краен резултат от днешното ни 3 часово занимание се получиха 3 почти готови вилни къщички, сглобени така както децата могат.Можеше да има и по-добри резултати,но като за първи стъпки в миниатюрните красоти беше добре.Без да искат, просто се разделиха на 3 групи и това беше един вид заданието за днес.Моето условие беше само едно- да им е приятно как прекарват времето си, да питат за всичко, което искат, без да се срамуват.Определено се радваха на наближаващия краен резултат.
Това, което съм замислил е скромен макет 2х1 с една гара от 2 коловоза, възвишение с тунел, прелез и каквото се получи.Имам доста от нещата, които ми трябват, благодарение на събраните пари ,но не бих отказал и малко помощ, като например един FZ1 в случай, че на някой му е излишен ,тревна площ и дръвчета.Бяха впечатлени от това, че къщичките могат да светят и им обещах ,че ще е така.За това какво ще се получи, ще кажа само ,че ще е това, което те сами направят, защото няма смисъл да съм там, да го правя аз и те да ме гледат-идеята е съвсем друга.Усетих как някои се привързват и им е приятно и къде ми викат ,, господине'' , къде ,, Миро''.Казах им : Аз съм ваш приятел и това не е час по задължение ,това е час по междучасие.Определено с напредването всеки ще си покаже способностите.Едно момче например каза ,че чака с нетърпение окабеляването.
Снимки не искам да качвам ,а и не съм снимал, заради това да не се притесняват самите деца.Сами знаете за възможностите на нета.
Ако някой реши ,че иска с нещо макар и дребно да помага, било то 1 борче или храстче , да пише на лична.
Както бях обещал за отчета- мисля да го направя само пред един съфорумец и приятел, което мисля ,ще е достатъчно.
Желая на всички всичко най-добро и "Да бъдем по-добри" !