Автор Тема: Темата на liro  (Прочетена 137728 пъти)

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Темата на liro4605
« Отговор #345 -: 30 Ноември 2012, 10:54:14 »
Малко видео от вчера.
http://vbox7.com/play:e0e5e1c949

daddy_g

• Trade Count: (9)
  • Hero Member
  • Публикации: 1023
  • Рейтинг: 332
  • HO (БДЖ) & N (БДЖ & USA)
« Отговор #346 -: 30 Ноември 2012, 10:56:45 »
Ето тези вагони Мирооо тези...ах да им добарам чертежите само

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5628
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #347 -: 30 Ноември 2012, 10:58:47 »
Миро, къде е това?

liro4605

• Гост
« Отговор #348 -: 30 Ноември 2012, 11:09:59 »
Цитат на: Vlado link=topic=2780.msg84247#msg84247 date=1354265927
Миро, къде е това?
82ра линия  ДМахала Калояново

Цитат на: daddy_g link=topic=2780.msg84246#msg84246 date=1354265805
Ето тези вагони Мирооо тези...ах да им добарам чертежите само
Търсим ги :good:

liro4605

• Гост
« Отговор #349 -: 21 Януари 2013, 14:08:27 »
    Представете си,че трябва с няколко думи,клип или снимка да представите хобито,да обясните защо даваме големи пари за малки влакове.

Как бихте го направили?Напишете ми каквото мислите,всяко мнение ще ми е от полза  :hi:

Може да го направите и на лична.
« Последна редакция: 21 Януари 2013, 14:11:28 от liro4605 »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5628
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #350 -: 21 Януари 2013, 14:38:10 »
Сътворен от човешки ръце миниатюрен свят:

Ей заради това си заслужава всеки един лев, всака една минута, отделена за хобито...

Величко

• Trade Count: (17)
  • Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !
« Отговор #351 -: 21 Януари 2013, 14:40:19 »
Любов, страст, типично човешки качества, които се изразяват и в хобито ни! Ако търсиш мнения заради някакъв спор, разбери човека дали обича да кара ски, да има скъпа кола, да се кефи на маркови дрехи и тн. Няма разлика, едни обичат да кашират в банка, други да пият, трети да чукат, а ченвърти да колекционират, просто човек прави това, което му носи някакво удовлетворение. Така сме устроени като същества, макар и да има такива, които го правят заради показност, комплекси , или нещо от сорта. Аз съм и рибар, и футболен фен, абе едно голямо дете с дете :on_the_quiet:

МиГ–29

• Гост
« Отговор #352 -: 04 Март 2013, 20:51:40 »
Ако бихме попитали художника какво намира в картините си, той ще отговори“ Не знам, може би вдъхновение!“ Облаци, планини, реки, гори–всичко това се слива в една неповторима картина, пресъздадена от неговата ръка.
В хобито се крие нещо много важно– свободен си да твориш напреко на всички всемирни закони, така, както го виждат твоите очи и го разбира твоята глава.
Живеем в болна епоха– хора с наведени глави, други, лишени от морал, трети тласкани от користни подбуди... Държавата ни се разграбва, ЛЮБОВТА НИ БДЖ се тласка към фалит и отдавна не грее с онези ярки цветове, както в миналото...
Да протестираме? Да, ако сме всички. Шепа хора не могат да променят грозната ни действителност!
Ето защо смятам, че творчеството винаги е спасявало света в трудни моменти. Тук ние намираме възможност да представим части от света, който ни заобикаля, без обществени поръчки, прогнили процедури и опорочено изпълнение.
Имаме цялата свобода и власт да върнем, макар и в мащаб, блясъка на системата, такава, каквато я помним като малки...
Имаме възможност да протестираме в дела, показвайки нещо реално свършено, красиво, изящно, а не голи обещания...
“Големи пари за малки влакове“ е фактологически точно казано, въпреки че смятам, че неповторимото не се измерва с финикийски знаци!

niki

• Гост
« Отговор #353 -: 06 Март 2013, 07:14:50 »
Миро, най-кратко  може да се каже- А защо не?, а иначе е ясно има  много думи и аргументи. :drinks:

liro4605

• Гост
Re: Темата на liro4605
« Отговор #354 -: 29 Април 2013, 22:37:35 »
         Здравейте!
    Ще прехвърля продължението от търга проведен на срещата в Стара Загора тук за да не разводнявам темата.

Днес след кратки преговори с ръководството на дома, се стигна до първия ми контакт с децата.Някои бяха отегчени, някои очакваха с радост да видят какво ще се случва, други влизаха и излизаха, за да наблюдават.Някои се правеха на знаещи, други искаха да знаят.Като краен резултат от днешното ни 3 часово занимание се получиха 3 почти готови вилни къщички, сглобени така както децата могат.Можеше да има и по-добри резултати,но като за първи стъпки в миниатюрните красоти беше добре.Без да искат, просто се разделиха на 3 групи и това беше един вид заданието за днес.Моето условие беше само едно- да им е приятно как прекарват времето си, да питат за всичко, което искат, без да се срамуват.Определено се радваха на наближаващия краен резултат.
  Това, което съм замислил е скромен макет 2х1 с една гара от 2 коловоза, възвишение с тунел, прелез и каквото се получи.Имам доста от нещата, които ми трябват, благодарение на събраните пари ,но не бих отказал и малко помощ, като например един FZ1 в случай, че на някой му е излишен ,тревна площ и дръвчета.Бяха впечатлени от това, че къщичките могат да светят  и им обещах ,че ще е така.За това какво ще се получи, ще кажа само ,че ще е това, което те сами направят, защото няма смисъл да съм там, да го правя аз и те да ме гледат-идеята е съвсем друга.Усетих как някои се привързват и им е приятно и къде ми викат ,, господине'' , къде ,, Миро''.Казах им : Аз съм ваш приятел и това не е час по задължение ,това е час по междучасие.Определено с напредването всеки ще си покаже способностите.Едно момче например каза ,че чака с нетърпение окабеляването.
  Снимки не искам да качвам ,а и не съм снимал, заради това да не се притесняват самите деца.Сами знаете за възможностите на нета.
  Ако някой реши ,че иска с нещо макар и дребно да помага, било то 1 борче или храстче , да пише на лична.

Както бях обещал за отчета- мисля да го направя само пред един съфорумец и приятел, което мисля ,ще е достатъчно.

Желая на всички всичко най-добро и "Да бъдем по-добри" !

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1818
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #355 -: 30 Април 2013, 08:37:54 »
Ако става въпрос за НО имаш от мен дръвчета. Ще видя дали нещо друго ще изкочи от кашона, което може да  е полезно. Релси трябват ли? Ако не се лъжа имам едни на Механо, които няма да ми трябват.

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1818
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #356 -: 01 Май 2013, 14:46:05 »
Миро,

освен обещаните дървета мога да ти предоставя и тези неща за децата:

Нямам от големите трансформатори, имам този:

Прелез с кантон на Аухаген:

Тунелен портал правен от мен, от материал за изолации (не му знам името). Децата ще трябва да го оцветят:

Трябват ли още къщички? Към прелеза има гара, която също мога да ти предоставя.

Поздрави

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #357 -: 01 Май 2013, 16:24:11 »
Освен пластмасови Аухаген произвеждат и картонени къщички. Излизат по няколко лева и също са доста занимателни за децата... Режат, сгъват, лепят...  ;)

liro4605

• Гост
« Отговор #358 -: 22 Май 2013, 13:37:07 »
Работата по проекта продължава.Виждам щастие в детските очи,когато им подам бормашината или фрезата или каквото и да е.Всичко се прави с голям ентусиазъм.Не всички ги грабва ,но както каза Любо градския "..едно дете да стане по-добро е достатъчно...".Лакирваха, пробиваха ,стягаха после почистваха и бяха щастливи.Масата стана перфектна като аз само наставлявах и показвах точният инструмент без да пипам нищо.За сега още едва ли осъзнават какво ,ще става точно въпреки,че гледаха проекта за което благодаря на Пламен,а той е простичък,но красив,

като нещата в живота.
  Радваме това ,че има деца който с нетърпение питат :
-Кога ще дойдеш пак?

Да бъдем по-добри!

р.р.Благодарности на всички който помагат в проекта  :hi:

liro4605

• Гост
« Отговор #359 -: 24 Април 2014, 19:54:28 »

Ако беше картина бих я кръстил "Идилии".

http://www.paj-modelbouw.com/apps/photos/?&pagesize=36&page=1 -източника.
Колко малко му трябва на човек да е щастлив или както се пее в една песен "..Един прозорец и безброй мечти..."
Пожелавам всеки му сбъднати.