Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Темата на liro
liro4605:
Много от моделистите са мечтали да станат машинисти,някой дори започнаха и работа.Пиша това за да обесня как от там нещата изглеждат много по-различно.Тази невероятна гледка например няма как да се види от позиция машинист.Хиляди пъти съм минавал по този виадукт,но от тази позиция е съвсем,съвсем друго.Сигурно и това е обяснението да харесвам моделни железници.
Наскоро при един разговор с Васко,ме пита гледал ли съм клипа на Тошко София-Карлово.Не знаех как да му отговоря,да го гледам е все едно да съм си в къщи и да съм на работа :pogranichnik: Хубаво е,че Тошко ги прави да радва хората на ,който е интересно,но тази позиция показва малко,особено когато си затрупан с отговорности.Е много празни приказки,а снимката си е красота.
Само за пояснение на незнаещите това е виадукта при бившата гара Буново,надявам се не греша.
liro4605:
Сещам се сега за една жепейска история от гара Буново.Годините са някъде назад към 80те.Начело на влака са двама видни дуайени,то и имената им едно до друго звучат някак комично-Кръстю Парталев и Петър Ралев.Двамата са бригада на пътническия влак от Карлово за София с електричка 32серия.Естествено влака в техен стил винаги идва на гарите по-рано.Поредното спиране на гара Буново(тогава още гара)и те пак са по жепейски казано предивреме.На перона на гарата чакащ пътник отиващ на работа като стрелочник в съседната гара Долно Камарци пуши цигара.Кръстю го подканва:
„–Айде качвай се бе!
Той тежко го дава и си гледа часовника:
–Има време!
Кръстю пак:
–Качвай съ шъ останеш!
–Има време!
Ядосал се наш Кръстю машиниста,че някЪф стрелочник ше му казва кво да прави и се обърнал към началника на влака стоящ на прозореца:
–Началник даваш ли Готово?
-Давам Гототво!
Щракнал Кръстю вратите и заминава.Пушещият стрелочник на перона изпаднал в удивление гледайки как мотрисата тръгва бил просто безпомощен,а Кръстю му рекъл:
–Ай ся качи са на часовника! :haha:
Пристигат в гара Долно Камарци и дежурният на гарата търчи да пита(който вече се е оплакал по телефона какво е станало)
-Къде ми е стрелочника?
Наш Кръстю му рекъл:
–Аааа,иде с часовника! :lol:
liro4605:
pach:
Миро благодаря за снимките !!! :hi:
Това на третата снимка водна кула със стрелочен пост ли е, или само водна кула с помпеното?
И за мен е любопитно на коя гара е снимано това (не я познавам)?
:scratch_ones_head: ;D ;D ;D
liro4605:
Гарата е Долна Махала по линията Пловдив-Карлово(82ра).Водната кула е на едно със жилищна сграда за персонала.В последствие през годините е пристрояван трафопост към нея.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия