Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Изключително интересна идея, нужда от помощ (програмиране, електроника)
760mm:
Здравейте!
Аз, както много от нас на този етап имам само една елипса, по която да си пускам влака. Но използвайки SCARM и премервайки, че дължината на която тази елипса отговаря в реалността е 465 метра; ми дойде на ум следната идея:
Със помощта на микроконтролер (а може и по друг начин който както може); мога да направя устройство, което да мери всеки път, когато влака мине през него (ще използвам инфраред емитер и инфраред приемник, за да засека прекъсването на лъчението).
И от там става интересно. Този микроконтролер може да се свърже към компютъра и да ми мери колко км е изминал влака в реално време.
А най-интересното е това и се чудя : как да го свържа това към гугъл земя; като на земята да ми дава визуално като GPS движението на влака по измисленото трасе, което съм му задал.
Хайде да си помечтаем, а може би и да излезем с идеи - като цяло е съвсем възможно - и човек може, въртейки по кръга, да пътува от София до Варна например, спирайки на различни гари.
Der Hetzer:
Това наистина е една чудесна идея, аз също дълги безсънни нощи съм разсъждавал над подобен проект, който за мое огромно съжаление до момента така и не съм осъществил, поради редица трудности и неочаквани пречки и проблеми, които се появиха в процеса на изпитанията... Отказах се от инфраред технологията, поради това че е морално остаряла и издъхнала и в момента правя нова Блутут разработка по маршрут Мездра-Кардам-Белово-Септември (която фактически се явява четвърти железопътен пръстен) :hi:
... а ти знаеш ли че всеки ден градският транспорт в Берлин изминава разстояние равно на шест обиколки на земното кълбо по екватора?
:spiteful:
Best Ripper:
OMFG!!! :wacko:
nilfe:
Абе ти нямаш ли си друга работа, че все такива бляскави идеи ти идват в главата. Мисля, че е по разумно да използваш Блутуут и GPS приемник. Тогава Гугъла ти е в кърпа вързан. :yes:
Der Hetzer:
И аз за това казах с Блутут, понеже си купих едно тунелче на Пико от готовите (много е яко, има езерце и водопад) и си го слагам на завоя, ама като ми влезне машинката вътре и инфрареда прекъсва. Освен това с последната версия на Гугъл Земля системата е несъвместима, понеже има бъгове и специална защита, трябва да си изтеглиш по-стара версия на Гугъл Земя, това са тънкостите в разработката ми до момента, ще се радвам да си споделяме и да обменяме опит :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия