Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Изключително интересна идея, нужда от помощ (програмиране, електроника)

<< < (3/3)

optron:
Даже не е нужно да се пресмята скорост - като се знае дължината на елипсата, просто се броят импулсите от сензора и останалото е едно умножение.
За Гугъл Земя трябва да се напише програмка, която симулира ГПС-приемник, завързан към Земята и да бълва точка при всяко прекъсване на лъча на сензора, която точка е част от предварително зададен или записан трак.
Друг вариант, по-лесен според мен е програмката да генерира и опреснява KML-файл, който лесно се импортва в Земята, дори през Интернет.

Малко встрани от темата - по-интересна задачка е скоростомерът, който видях на една от снимките в американския клуб. ;)

760mm:
:)))

Да, трябва да ги питам този скоростомер дали е купен или са си го правели. За него само зная, че е "Временен"; тоест идеята е да не седи на сред макета; но са го оставили, защото всеки му се радва. Може би ще го маскират като някаква индустрия за да си остане. Интересно е, че ако "мина" само с пръст през него не зачита. Явно трябва да е по-плътно/дълго тяло като локомотив и вагони. Най-вероятно мери дупките между вагоните, или пък има два сензора и мери разликата между прекъсването на двата лъча по продължение.

А за моята идея там е работата, че не съм добре с програмирането иначе си прав. А още по-лесно би било да е предварително зададен трак, а програмата само да премества позоцията с 450 метра - така няма да трябва да се създава ръчно файл с толкова кмл-та. Може да ви се вижда щуро, ама нямате идея колко ми липсва България и затова.

optron:
Ако е заради това, Гугъл Земя предлага и виртуални пътувания ... Само ти трябват тракове ... Ако желаеш, имам записи от пътувания с влак на ГПС, мога да ти пратя траковете ... Последния ми трак е от Септември до Банско. ;)
Все пак, уважавам патриотизма ти! Все по-малко хора обладават такива чувства към Родината ни.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия