Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Софтуер за планиране?

<< < (16/30) > >>

pach:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=282.msg41576#msg41576 date=1274379816 ---Ама то само в ТТ...не е честно!  :scratch_ones_head:

--- Край на цитат ---

Eeeeеее, най-после някой да "изреве" това!!!!!!! :haha: :haha: :haha: :haha: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
А питаш ли ни нас , като "ривем" че всичко е в НО - от програми до локомотиви!!!?!!!!!?!!!!!
 :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mixy:
@XRISTO: Няма проблем за която и да е релсова система. Само трябва да имам точните размери и геометрия на релсите. В каталозите на Tillig това е дадено ясно и точно (затова и с тях почнах), но в каталозите на PIКO и Fleischmann информацията не е пълна. Ако намериш линк с описания на релси и техните точни размери, давай го смело :)

CaLLlo:

--- Цитат на: Mixy link=topic=282.msg41573#msg41573 date=1274375127 ---
Ето нещо и от мен - български софтуер за планиране на моделно ЖП трасе, който написах през изминалите 2 месеца:

SCARM - Simple Computer Aided Railway Modeller

...

--- Край на цитат ---

Евала, младеж!!! :hi: :good: :hi: :good: :hi:

Това се казва сериозен подход - като не ти харесва написаният софтуер, просто сядаш и си правиш свой ....  :hi: :hi:

Mixy:
Мерси :)

Междувременно добавих и първата библиотека в HO - Tillig Elite. Има няколко релси (несиметрични английски и тройни стрелки), които все още липсват (просто не съм завършил алгоритмите за тяхното чертане), но и по това се работи. Линка е същия:

SCARM.zip

Пробвайте я, пък дано на някого му влезе в работа :)

P.S. Библиотеките вече станаха 12, а именно:

- Fleischmann HO Profi
- Marklin HO C
- Marklin HO K
- Marklin Z
- PIKO HO A
- ROCO HO GeoLine
- Tillig HO Elite
- Tillig TT Standard (BTTB)
- Tillig TT Model
- Tillig TT Bedding
- Trix HO C
- Trix N Minitrix

В някои от системите, кривите стрелки са с променливи радиуси на разклоненията и това води до грешки и разминавания в общата геометрия, но май и в другите програми го имат същия проблем.

vlado1:
Маркираш трасето. Десен бутон - "Create inclined plane" , след което трябва да отбележиш начална и крайна точка. Отваря нов прозорец с три стойности - височина на началото, вис. на края, процент на наклона, които са взаимно свързани, т.е. задаваш 2 от тях - третата я изчислява. Може да се прави и на части.
Между другото за -120 мм ще ти трябва доста дълго трасе.  8)

П.П. Не бях видял. Нещо форума ми се бъгва. Успех с чертането!  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия