Автор Тема: Софтуер за планиране?  (Прочетена 49652 пъти)

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
Re:Софтуер за планиране?
« Отговор #90 -: 06 Октомври 2010, 10:14:25 »
Цитат на: gongalov link=topic=282.msg46768#msg46768 date=1286318952
Ще взема английския.  :good:  Няма ли някое руско ръководство за това, все пак съм руски възпитаник   :haha:
Едно съветче относно преводите от/през руски: В руските преводи много често е пълно с невероятни измишльотини и съчинения, които нямат нищо общо с оригинала... Било то книги, било то субтитри, било то техническа литература... Ти може да си го превел правилно от руски, ама изобщо нямаш гаранция, че същото е в оригинала. Може да си помагаш /работиш върху руския превод/, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да следиш/проверяваш през оригинала...  :drinks:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12388
  • Рейтинг: 1341
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #91 -: 06 Октомври 2010, 10:37:44 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=282.msg46778#msg46778 date=1286349265
Едно съветче относно преводите от/през руски: В руските преводи много често е пълно с невероятни измишльотини и съчинения, които нямат нищо общо с оригинала... Било то книги, било то субтитри, било то техническа литература... Ти може да си го превел правилно от руски, ама изобщо нямаш гаранция, че същото е в оригинала. Може да си помагаш /работиш върху руския превод/, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да следиш/проверяваш през оригинала...  :drinks:

Абсолютно вярно и точно това имам предвид по-горе. За игралните филми не знам (щото обикновенно ги слушам в оригинал) но за технически преводи и конкретно в този случай, точно така става - сверявам с инсталирана програма и го "донаписвам" какво точно Е ТРЯБВАЛО ДА ПИШАТ, а не какво са искали да кажат руснаците. Още повече, че техният превод е правен поне от пет човека, та дори стилово е различен.
Това е още една причина да става по-бавничко, щото освен проверка на командите и инструкциите в софтуера, се увличам в "игра" :blush2: и планиране за различни проби от типа "Ами ако..." :scratch_ones_head:.
Та така...още малко търпение. Така или иначе от пролетта се движи този проект , най-вероятно до края на годината ще е готово и изчистено...иииии напролет като започнете с едно ми ти ПРОЕКТИРАНЕ...
Да се готвят търговците  :spiteful: (не търгашчетата), банките, домовете и домочадието - отсега да свикват с изпразнения поглет на моделистите!!!
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EMPEROR

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #92 -: 07 Октомври 2010, 08:48:39 »
Таблетки, кракове, ръце, глави, имена на тракъри и линкове към нелегален софтуер са забранени във форума! Ако искате да се питате такива неща - правете го на лични...

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #93 -: 07 Октомври 2010, 09:16:49 »
Та за какво си говорехме ...аааа, да ...за етиката!?!!!!
 :hi: :hi: :hi:
« Последна редакция: 07 Октомври 2010, 09:31:19 от pach »

gongalov

• Гост
« Отговор #94 -: 07 Октомври 2010, 10:10:18 »
Добре де, просто питах, няма значение. Свалих демотата на WinTrack и WinRail, то няма оправия, никога не ми се е налагало да ползвам CAD-програми и така и не успявам да направя дори една проста гара с два коловоза. Обаче тая програмка на Mixy ми свърши работа, поне донякъде - вече имам две гари на първи етаж. Не знам защо никой не казва нищо за нея

Voodoo

• Гост
« Отговор #95 -: 07 Октомври 2010, 11:42:13 »
Програмата на Mixy я ползвам аз, въпреки, че препрочитам да си сглобя релсите и да видя на практика как става горе долу.

Аз лично съм привърженик на свободния софтуер затова едно голямо браво на Mixy за творението му SKARM. Искрено се надявам да продължи да развива програмата и едно голямо браво за БГ интерфейса.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #96 -: 07 Октомври 2010, 12:08:24 »
Прави сте! Важното е че Микси има желание и време да направи български (при това свободен)
 софтуер за планиране на макети в нашето хоби!!!
И аз съм привържник на родното!!!
Но си признавам, без бой - до сега не съм я зареждал програмата - просто свикнах с най-разпространената,
и не ми остава време за проби. Още повече, че основната ми работа е да работя точно с КАД-системи и
 не ми се занимава с ново - главата ми има определен капацитет :blush2:, пък било то и българско!
Все пак Микси е уникален!!! :hi:
(така сме ние чеТТниците - все образи и уникати! :on_the_quiet:)
Поздравления!

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1540
  • Рейтинг: 386
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #97 -: 07 Октомври 2010, 19:27:20 »
Мерси на всички за отзивите и добрите думи :hi:

Радвам се, че и тук има ползватели на SCARM и че програмата им върши работа - това може само да ме мотивира и да продължа да развивам идеите си в нея. А те никак не са малко.

В момента нямам възможност да изградя така желания макет в ТТ, та затова насочвам усилията и енергията си към подобряване на SCARM и чистене на бъгове. Ако някой забележи грешка или има някаква идея, нека да я сподели тук или на лична и ще се постарая да се отзова възможно най-бързо.

:yes:  :yes:  :yes:

gongalov

• Гост
« Отговор #98 -: 07 Октомври 2010, 23:27:05 »
Mixy, писах ти лично съобщение, но ще го направя и тук, в случай, че не си го видял
Твоята програмка я инсталирах на два компа - един десктоп и един лаптоп. Първо работих вкъщи на домашния, после на лаптопа доразвивах идеята, след това реших да запазя и да отворя файла на домашния комп. Резултатът беше грешка:

'239,7 is not a valid floating point value'

Викам си добре, може нещо да не се е сейвнало на лаптопа като хората или да не се е прикачило към пощата ми, обаче на файла, дето го работих вкъщи ми дава същата грешка

В резултат, това, дето гжо правих 3 дена на практика го нямам, защото не мога да отворя никъде нито един от двата файла, дето запазих. Още не съм ги изтрил, ако искаш ще ти ги пратя

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #99 -: 08 Октомври 2010, 01:12:35 »
Видях съобщението и съм ти отговорил. Прати файловете и ще ти ги върна "поправени". Нищо не е загубено, докато не бъде изтрито. :)

evrokoma

• Гост
« Отговор #100 -: 08 Октомври 2010, 06:10:16 »
mixyвчера разгледах версия 0.3 на програмката ти и мога да кажа че с всяка изминала версия все повече се доближава до платените си събратя :clapping: имам доста идеи за нововъведения но нека първо я разгледам по обстойно и ще ти пиша на лично какво може да добавиш
радващо е че има хора като теб които не търсят комерсиалното в труда си :hi: :drinks:

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #101 -: 08 Октомври 2010, 09:15:24 »
...FastMM_FullDebugMode.dll was not found...
0.3.2
Не винаги е най-добрата практика, но за такава програма май най-лесно ще да го компилираш в exe-то.

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #102 -: 08 Октомври 2010, 09:50:40 »
Мда, сега ще го коригирам. Вчера правих тестове до късно и съм забравил да го изключа. 10x :)

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #103 -: 08 Октомври 2010, 10:07:21 »
Предполагах, че най-вероятно не ти трябва във версия за "навън"  ;)

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #104 -: 08 Октомври 2010, 10:24:55 »
Абсолютно си прав!  :lol:

Това се хваща най-лесно на "чист" компютър, но снощи беше късно и не смогнах да пробвам инсталацията на лаптопа. Вече е оправено, мерси още веднъж.

;)