Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

За теснолинейката Септември-Добринище

<< < (3/46) > >>

pach:
Доста неща...като строителни материали например.
(там не строят с по-различен цимент - все от равнината идва).
мисля че имаха и мебелни заводи, както и за дограма.
Въобще тове е интересен въпрос... :scratch_ones_head:
Сещам това/онова...
Банско преди 20 години (та до 2005) имаше и телефонен завод,
който работеше изключително за износ и т.н.

bdz43r:
Последните товари бяха мазут и балирани хартиени отпадъци за заводите в Разлог. Имаше индустриален клон и двете дизелчета серия 93-00 работеха предавателна и вътрешнозаводска маневра между заводите и гарата.
След закриването на товарното движение, клона беше демонтиран, заедно с половината гара Разлог.

TANO:
В момента промишлеността в района е ски в Банско и чай за три лева чашката пак там. Разюзданото строителство около Банско не го броим, щото материалите за него ги карат с автотранспорт - това железницата да спечели ако прекара някой вагон със строителни материали е смешна, глупава и наивна мисъл . Иначе някога в Разлог е имало целулозна промишленост. Велинград също се славеше с дървообработване и мебели - май всичко е умряло.
 Абе имам едни видеофилмчета от там, от 2003 и 2007 г. ама са по дълги от 10 мин. и ще трябва да ги цепя. И заслужава ли си масрафа да ги обработвам - ще има ли интерес към тях?

pach:

--- Цитат на: TANO link=topic=2846.msg50098#msg50098 date=1291033654 ---В момента промишлеността в района е ски в Банско и чай за три лева чашката пак там. Разюзданото строителство около Банско не го броим, щото материалите за него ги карат с автотранспорт - това железницата да спечели ако прекара някой вагон със строителни материали е смешна, глупава и наивна мисъл . Иначе някога в Разлог е имало целулозна промишленост. Велинград също се славеше с дървообработване и мебели - май всичко е умряло.
 Абе имам едни видеофилмчета от там, от 2003 и 2007 г. ама са по дълги от 10 мин. и ще трябва да ги цепя. И заслужава ли си масрафа да ги обработвам - ще има ли интерес към тях?

--- Край на цитат ---

Хей човече, това си е находка (вече) от графата "архивно" - сиреч да се чете "унищожено и никъде не можеш да го видиш".
Не ги цепи, ами се разбери с Павката (май ще почна да му взимам процент за реклама и менажерство :haha:)
и ги метнете там. Ние ще си ги дръпнем и гледаме.
 :dance1: :dance1: :dance1:
Сигурен съм, че всеки ще си намери по нещо
 и ще има "стоп"---> "фото" и т.н.
Това си е българско!!!

Best Ripper:
Евала, muncho!  :hi: :hi: :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия