Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

За теснолинейката Септември-Добринище

<< < (8/46) > >>

pach:

--- Цитат на: Adrian link=topic=368.msg68274#msg68274 date=1322726833 ---

един много интересен репортаж за Банско-Добринище

--- Край на цитат ---

???? ...или сбърка линка, или иронизираш...
До година може да нямаме там влакове - всичките са в списъка за премахването им.
Може би това лято (Миро  :hi:) тези които минахме тази отсечка, бяхме последните пътници... :( :( :(

Vlado:

--- Цитат на: pach link=topic=368.msg68275#msg68275 date=1322727009 ---
--- Цитат на: Adrian link=topic=368.msg68274#msg68274 date=1322726833 ---

един много интересен репортаж за Банско-Добринище

--- Край на цитат ---

???? ...или сбърка линка, или иронизираш...
До година може да нямаме там влакове - всичките са в списъка за премахването им.
Може би това лято (Миро  :hi:) тези които минахме тази отсечка, бяхме последните пътници... :( :( :(

--- Край на цитат ---

Имат намерение да я дават на концесия, тъй че засега поне няма да я закриват. Но все пак като знаем непоследователността на политиците ни, не трябва да им имаме доверие, защото като нищо ако, например, БББ я определи като "бутафорна" (спомнете си Софийската околовръстна!), да я демонтират скоростно.

lubomir:
Който е пътувал по пътя към Велинград, не може да не му е направило впечатление какви невероятни проблеми създават камионите с дървени и строителни материали движещи се нагоре-надолу по дефилето. Ставал съм свидетел как ремаркето на камион за скраб закача скалите около пътя и бута камъни пред автомобилите натрупани зад него. Виждал съм как пада неукрепен добре дървен материал на пътя пак пред движещи се коли. Изобщо там е наказание да пътуваш делничен ден. Обаче как не се намери човек, който да спре един път за винаги този абсурден товарен трафик върху гуми при положение че има паралелен на релси, който на практика не се използва въобще. Има цяло министерство на транспорта, Н на брой агенции, обаче резултат от работата им никакъв.

pach:
Лятото почивах в Добринище и домакините от хотела (много гостоприемни и любезни, та чак се сприятелихме),
ми разказваха стари спомени за добрите години на тази железница, вечер край барбекюто на студена домашна ракия и пресни домашни зеленчуци.

Имало е изключително много влакове с превоз на дървен материал към равнината, а на връщане са качвали цимент и тухли.
Всъщност който е запознат в подробности с историята на теснолинейката и нейното построяване, много добре знае, че именно за това е и била построена - превоз на дървен материал.

Adrian:

Естествено ,че иронизирам !
Тая линия ако я барнат , да я електрифицират поне , да купят 2 такива експреса , да стегнат гарите - както се отваряме за ски-дестинации ...ооох ! Дано верно я вземе някоя богата фирма , че много искам да повозя дъщеря ми нагоре

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия