Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
За теснолинейката Септември-Добринище
G_GROZ:
Как може да си помислите, че някой ще продаде трасето, което е изключителна държавна собственост. Просто ще го ползва срещу наем. Евентуално срещу наема, ще го поддържа за да си прави ретропътувания. Едва ли ще купи и подвижния състав, тъй като ще трябва да плаща огромни суми за ремонт и домуване в депо Септември. Иначе ще трябва да купи и депото. Просто човека иска да наеме експлоатацията на иначе нерентабилната като държавна собственост железница. Такава е практиката на тези хора с изоставените теснолинейки в цяла Европа. Това може да го направи и всеки инициативен българин с достатъчен финансов и мениджърски потенциал. Само, че няма такъв. Интересите на БГ "бизнесмените", както е известно са далеч от такива "прозаични" дейности. Да не говорим за банка която би одобрила подобен проект. Лично аз ще се радвам "германецо" да вземе нещата в свои ръце, макар май засега сметките му да не се връзват. Дано не съм прав!
Vlado:
Да покажа и моята кратка визита на част от теснолинейната прелест на железниците ни - гара Аврамово, дата 02.12.2012 г.:
Чакащият:
Чаканият:
Няма по-щастлив от мен:
Всичките около 30 снимки може да видите тук:
http://vkolev.snimka.bg/?album;aid=717903;pid=29185190
София 70:
Страхотно е!
Третата снимка е като от макет :)
lubomir:
--- Цитат на: София 70 link=topic=2846.msg84426#msg84426 date=1354821118 ---Страхотно е!
Третата снимка е като от макет :)
--- Край на цитат ---
Това е една страхотна идея!
zazo:
Бях наскоро по тоя край и реших най-накрая да се повозя на теснолинейката Септември - Добринище и в съзнателна възраст, макар и на доста кратко разстояние. Имам някакъв бегъл, детски спомен, че съм се возил на вагончета с дървени седалки, но дори не мога да кажа дали е истински или измислен. Преди време многократно съм минавал с кола оттам, спирал съм да гледам влака, разхождал съм се и покрай линията. Винаги съм имал някаква романтична представа за теснолинейката. И този път както и всеки път когато пътувам с влак в България имах чувството, че съм минал през машина на времето, но този път имаше и нещо друго, обичайното, приятно усещане за железницата отсъстваше. Та освен многото други по-генерални въпроси си запитах, защо теснолинейките имат толкова много почитатели? Ще се радвам някои от вас да споделят какво мислят по въпроса.
А, ето и малко снимки.
Гара Разлог
Кантарът
Влакът пристига
Хеншела прави маневра на гара Добринище
Пак кантар
Гара Добринище (изглежда нелепо с тая облицовка)
Ръчния обръщател на гара Банско
всички снимки: http://bgtt.eu/images/kolio/mng/?dir=T2013
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия