Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Музеен парен локомотив 05.01
KRAKOMOBILA:
Тъкмо се прибрах от депото и щях да пиша за напредъка! Браво на Деянов - хубави снимки, и страхотно изпълнение на машината - просто като я видях - седях като гръмнат близо 10 мин. :im_so_happy:
n_sirakov:
БРАВО :good: :good: :good:
Vlado:
Дайте да мислим кой модел на машина се приближава като колоосна формула, тендер, будка и пр. до петицата, че да й спретнем и модел. Зная, че сме дискутирали тоя въпрос и стигнахме до никъде, но все си мисля, че ако има модел, който поне като цяло да се доближава като параметри до нашата, ще може с повечко труд да се натамани на наша 05.
Какво ще кажете?
evrokoma:
тук трябва ясен да се намеси доста сериозно с своите знания яско очакваме воето компетентно мнение :drinks:
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=1380.msg49326#msg49326 date=1289892406 ---Дайте да мислим кой модел на машина се приближава като колоосна формула, тендер, будка и пр. до петицата, че да й спретнем и модел. Зная, че сме дискутирали тоя въпрос и стигнахме до никъде, но все си мисля, че ако има модел, който поне като цяло да се доближава като параметри до нашата, ще може с повечко труд да се натамани на наша 05.
Какво ще кажете?
--- Край на цитат ---
Туй нящо съм го мислил (за ТТ, но е валидно и за НО), и единственото решение което съм намерил е... :no:
Дълбока конверсия от BR-03...защото единствено неговите колооси (но не като брой) се приближават маскимално до размера на БДЖ-05. :wacko:
Тоест и при колоосите има намаляване на диаметъра от 1920 (1980) мм при BR-03 на 1850 мм при БДЖ-05. :fool:
Ако има друг локомотив от немските който да е с по-близки размери на колоосите в НО, остава другото.
Или почти всичко останало трябва да се преработва или комплектова от няколко други локомотива. :this:
Ама това е доста трудоемко, не за всеки, та бих казал, че е "кауза пердута".
Остава си варианта - спестени пари и ...плащане на Фулгурекс.(за нова поръчка де...)
Ама това е за НО!!! :scratch_ones_head:
...а за ТТ - "Ех, мечти...мечтиииии!!!" :haha:
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия