Други организации и клубове > Приятели | Friends

Н. пр. Стефано Бенацо

(1/1)

Vlado:
Реших да открия нова тема за този голям моделист и наш приятел. Забелязвам, че човекът винаги, когато му взимат интервю, споменава, наред с останалите си хобита, и за жп моделизма. А проявите му не са една или две. Докато се подготвях за утрешното интервю на Марио открих поредната тв проява на посланика:

Н. пр. Стефано Бенацо на гости на "7-мо Авеню" (16.12.2010г., 14,05ч.)

http://tv7.bg/broadcasts/64992/162342.html#

ivo:
"7-мо АВЕНЮ" - TV7 в 16.12.2010 15:49 четвъртък се пренесе в Италия

http://www.youtube.com/watch?v=1SvonmaH6WY

gregary:
   :hi: Прекрасен човек - ДЖЕНТЪЛМЕН :clapping: :hi:

mill:
Всяко хубаво нещо има своя "край".Току що научих,че Н.пр.г-н Стефано Бенацо  ще получи от Президента Плевнелиев орден "Стара Планина" I степен :clapping: :clapping:.Това означава окончателно отпътуване на посланника от България. Да му пожелаем здраве ,много успехи и да си спомня с усмивка за приятелите по ж.п. моделизма в нашата страна.
 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

Vlado:
Връчват ордени "Стара планина" на посланиците на Италия и Белгия
Стефано Бенацо и Марк Михилсен напускат окончателно България
от iNews.bg | 31.07.2012 | 07:43

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи ордени "Стара планина" първа степен на посланиците на Италия Стефано Бенацо и на Кралство Белгия Марк Михилсен, съобщиха от прессекретарията на Президентството.

Повод за удостояването на двамата с висшите държавни отличия е  тяхното окончателно отпътуване от България.

Стефано Бенацо, посланик на Италия, е у нас от 12 юни 2008 година. В неговия мандат страната ни беше посетена от премиера на Италия Силвио Берлускони (през октомври 2009 година). Преди да дойде в София, Бенацо е бил посланик на Италия в Берлин, Москва и Вашингтон.

Марк Милхилсен е в България като посланик на Кралство Белгия от 16 октомври 2008 година.

Орден "Стара планина" е най-високото държавно отличие. То се връчва от президента на политици, дипломати и общественици. Наградата е учредена с указ на Народното събрание през 1966 година и първоначално е била връчвана само на чужди граждани.

С промените в държавно-политическия строй у нас отпадна наградната система на Народна република България, но орден "Стара планина" се запази. Единствената промяна е, че той вече може да се връчва и на български граждани за "изключително големи заслуги".

Първите българи, носители на орден "Стара паланина" са футболистите, играли на Световното първенство в САЩ през 1994 година.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия