Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
SBB календар 2011
liro4605:
http://www.schweizer-bahnen.ch/schweizer-bahnen/Kalender.html
Тук са се справили доста по добре "швайците".
liro4605:
2012наближава.Дайте предложения за снимки,после ще изготвя файла и ще го изпратя като такъв на който желае.Така всеки ще може да си го извади във формат по желание и няма да се налага да се срещаме като миналата година.Може пък и като миналата.
Първото предложение от мен.Култово място по готарската линия,с култови локомотиви и култово червено :bb:
:good:
:good:
Loco-motion:
Единият от двата локомотива в окраска Swiss-Express.
Може и тази, много е хубава, но също като твоето предложение е от селцето Васен:
Или тези, поне на мен ми се струват много екзотични - след като въпросният дебелак обиколил Швейцария с такава мотриса през една своя обиколка моделът станал известен като "Стрелата на Чърчил"
liro4605:
Незнаех че така му казват :hi: научих нещо ново.Сега даже и се загледах,че това чудо няма купла само кука.
Хубава гаричка макар и само с 2 коловоза.
Loco-motion:
За да съм максимално точен RAe 2/4 е Roter Pfeil (Червена стрела), а двусекционната мотриса RAe 4/8 е Churchill Pfeil (Стрелата на Чърчил). Чърчил е направил обиколката с SBB RAe 4/8 1021, и когато се говори за СтрелаТА на Чърчил става дума за 1021, останалите са наричани Doppelpfeil (Двойна стрела), но скоро след това името се разпространило сред народа за цялата серия и двете имена на двойните мотриси станали взаимнозаменяеми.
Имало е и дизелов вариант CLm 2/4, но представителите му са преработени впоследствие в електровози. Дизеловите не са имали буфери, получават при преработката си:
Имало е и електрически подвариант, наричан Flèche du Jura (Юрска стрела).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия