ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself

Представяне на frosthero

<< < (5/6) > >>

mgirginov:
Добре дошъл! Нека хобито те радва много!  :drinks:

NoHaB:
 :yes: :yes:
 :good: :good: :good:
 :clapping: :clapping: :clapping:

widowmaker:
Понеже си питал за машина, ето ти една добра на Роко за прилични пари (при Жоро е около 270лв.):

XRISTO:

Аз бих му препоръчал нещо втора ръка като за начало.И предварително да уточня, че в обявите няма нищо мое, да не си помислите, че си правя реклама. :yes:
Просто, с по - малко средства ще си вземе повечко неща.И от евтината стока има хубави и качествени неща.Пък и след 2000 година, както е писал един колега се предлагат предимно неща сглабяни в Китай.Верно, и там се прави хубава стока, но аз лично си падам по европейското, пък било то и по - старичко.Ще се пипне тук - там, да, така е, но пък нали това си е част от радостта от хобито? Може и някоя лоша сделка да направи човек, но и това го има.В крайна сметка всичките ли нови локомотиви се оказват точно това което е на снимката? И там понякога има разочарования, но пък този начин за трупане на опит е по - скъп, не по - малко от 250 лева.От хобистите са малко хората, които могат да отделят такива пари на месец дори.Пък ако трябва да си правя максимум по 12 покупки в годината...б@си и заспалата работа е това.  :(
Та нали има сгради, релсов път, пътни превозни средства, хора, ландшафт и какво ли още не....а макет кога?В друг живот?  :blink:
Аз препоръчвам да си вземе човекът един такъв лок, няколко вагона, захранване и релсов път - за него може да помисли повечко, аз лично му препоръчвам "Тилиг" "Елит" или "Стандарт".Ако не разполага със много средства (като мене  :spiteful:) ще му е по - изгодно със "Стандарт", по мое мнение е по - евтин от "Пико", а качеството не мога да съпоставя, защото не съм имал пиковски път, но съм чувал от други колеги, че "Тилиг" е по - добър.Баузатц "Стандарт" стрелките  нямат аналог по цена.Нещо като "П" профилните пиковски втора употреба, а тук говорим за нови.Естествено, ако е по - състоятелен нека си избере "Елит", елитен, но и по - скъп .Относно захранването, също не е лошо да се помисли предварително, защото взимането на траф те изпраща по пътя на аналоговото захранване или те връща назад с 50 - тина кинта след като вземеш цифрово захранване и се окаже, че трафчето ти е в излишък. Е,винаги можеш по - късно да го продадеш на някой "аналогов" колега. :hi:

Vlado:
Frosthero, добре дошъл! Пожелавам ти много приятни мигове с прекрасното ни хоби!

И за да не остана по-назад, и аз също ще ти дам съвет: Не бързай да купуваш, не бързай да продаваш! Първо се спри, огледай се, ослушай се, но не за идващ влак, а за да се ориентираш в обстановката, да видиш какво е, що е в хобито, кой ще е първият ти избор, към какво ще се насочиш и т.н., и т.н. Но за да не се биеш после в главата, трябва първо мераците да се избистрят, ориентацията да е ясна. Затова първо попрочети из форума (има адски много информация!), виж какво се купува и продава тук, кой продава ново, кой старо, какви са цените, кое е качествено и кое не и чак тогава с голям мерак и без никакво колебание се нахвърли върху жертвата... пардон моделите!
И кефът от хобито винаги ще е на макс!
Успех!  :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия