ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself
Представяне на frosthero
pach:
Здравей!
Доста конструктивни мнения и съвети са ти дали колегите,
но заети да спорят по между си,
са пропуснали основното.
Ти си написал - искаш нещо малко и с това смяташ да спреш. (пък и в светлината на другите ти "хобита")
Така, че си купи това което ти харесва на теб,
пък ако не спреш, тогава може и да ти кажа "Добре дощъл при нас".
Но тогава ще трябва наистина да прочетеш много (и не само в този форум),
за да навлезнеш в "дебрите" на този вид моделизъм.
Успех!!!
ПП.Да уточня - теченията в хобито не са само "витрини" и "макети", както смятат някой хора.
Липсата на информация, не "заковава" нашето хоби в тези две групи,
най-малкото защото има достатъчно хора които съчетават и успешно и двете в едно.
Да не говорим за другите производни (например знам поне трима човека които освен макетите си,
имат цели витрини отделени за "спомагателни аксесуари" - пълни с
автобуси, пожарни, камиони и автомобили в съответният мащаб,
които също дори са разделени на епохи...).
;D ;D ;D
IKAR:
Добре дошъл и от мен! Виждам, че колегите общо взето са ти обяснили основно как да се ориентираш. Само ще допълня, че наистина много трябва да се внимава, когато се купува. Не са редки случаите, когато скъпи, месингови и ювелирни модели, без кавички, като дойдат се оказват пълен боклук и огромно разочарование за камарата пари, които си пестил в продължение на цяла година. Колкото и да е гадно и неприятно, е факт. Аз например, заради подобни грешки, в рамките на десетте години вътре в хобито съм натрупал по груби сметки абсолютен зян 1300 лева. Това не са лев и два и поради тази причина вече съм изключително взискателен към нещата, които вземам. Все пак заплатите на повечето от нас не са по 5-6 бона на месец, каквито хора има в този форум, и подобни зяносвания са абсолютно недопустими. Затова трябва да се внимава. Още повече, че съвременните тенденции в каквото се сетиш са, като не прави изключение нито ширпотреба, нито "месинговите" фирми, да се произвежда по-некачествено, да се влагат износващи се детайли, за да може и бизнесът с резервни части да върви, защото ако не е това "перо", фирмите ще фалират. Голяма част от локомотивите на Брава например, имат много хубава бомба със закъснител в задвижването си, която в един момент със сигурност ще докара купища главоболия. Обратно, за някои от нещата на Пико, въпреки не особено доброто реноме на тази фирма, има само положителни отзиви. Следователно има много Москвич на цената на Ферари, но също и обратното.
Затова не се притеснявай да питаш преди да си дадеш парите. По-добре да зададеш глупав въпрос, отколкото после да се разочароваш. И запомни едно - ж.п. моделизмът в никакъв случай не е "снобизъм", "надувкаджийство" и "гъзария", въпреки наличието на колеги с подобни наклонности. Това е начин човек да си направи кефа и поне за малко да се отдели от ежедневието.
Жоро:
Добре Дошъл сред нас!
Аз ли не виждам или си пропуснал да си кажеш името?!? :scratch_ones_head:
frosthero:
Благодаря ви за поздравите и за всички съвети :drinks: Името пропуснах,да - Явор съм ;D
lubo_gumata:
Добре дошъл! :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия