Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Парен локомотив 03.12
CaLLlo:
--- Цитат на: zazo link=topic=2886.msg51867#msg51867 date=1294317795 ---
--- Цитат на: Vlado link=topic=2886.msg51866#msg51866 date=1294316125 ---И още от Локфорума:
(Image removed from quote.)
Евала, Емо! Прави се с мерак. Личи си!
--- Край на цитат ---
Евала наистина. Едно голямо браво на хората участващи във възстановяването. Не можете да си представите, колко много ме зарадва тази снимка, с този герб. :clapping: :clapping: :clapping:
--- Край на цитат ---
Дааа, у нас много трудно се случват нормалните неща - например да видиш истинския герб (макар и царски, но все пак български) на истинския локомотив, а толкова е лесно просто да кажеш истината.
Самият герб най-вероятно е правен, едвали някой е дъръзнал да скрие такъв атрибут от народната власт, НО другото което много ме радва е, че и останалите табели също са истинските - не са поръчвани като при другите музейни машини; истински са и фабричните табели от първата страница на темата.
zazo:
Всъщност е настоящия герб на България, но пак е по-добре от разни други измислици.
liro4605:
Тук само едно бих казал:
-По делата ще ги познаете!
:hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
anubis:
Като гледам колко са пипнати детайлите, тази машина ще е Майбаха сред парните локомотиви у нас. Браво на Емо и всички, които влагат душата си за да оживее и този красавец!
IKAR:
Понеже стана въпрос за табелите. В немалко случаи се е налагало да бъдат поръчвани, защото оригиналните "случайно" изчезват след посещения на групи от чужденци с цел разглеждане на локомотивите. Предполага се, че биват откраднати от безсъвестни служители за пари по поръчка на някои от чужденците, които явно проявяват голям интерес към такива уникални табели. А те са наистина уникални, няма спор. При серия 01 например заводските табели са единствените изцяло на български език в цялата довоенна история на БДЖ. А и след това май само Шкодите и Ганцовете, за последните не съм сигурен, са с табели на български. Повече няма да коментирам, да не вземе да дойде горският и да ни подпука.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия