Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
HO или ТТ !?
nilfe:
Сам ще прецениш. Но трябва да си изясниш какво точно искаш. Да караш влакове или да караш влакове и да ги колекционираш. За второто ти препоръчвам Н0, там разнообразието от производители е най-голямо и има както масови модели за каране, така и мерцедеси за гледане (BRAWA LIEBE ZUM DETAIL). Още нещо, за което се сещам, трябва да решиш коя епоха ще е основната при теб. Това до голяма степен ще определи предпочитанието на мащаб. В ранните епохи (парните) нещата са по-сложни за изработка и в ТТ малко фирми се нагърбват с изработката, и ако го правят, то вадят модели доста по-рядко. В Н0 нещата стоят много по-добре, защото фирмите са с много по-голям опит, благодарение на по-голямата масовост. Смея да твърдя, че най-добрите модели все още се произвеждат само в Н0.
В заключение ще кажа, че каквото и да избереш те чакат незабравими моменти с хобито. Безсънни нощи в мечти и една голяма чанта с пари, които никога не стигат. ;D
makedonetsa:
Мерси за съветите , но все още ми е трудно да взема решение !? Ту клоня към ТТ-то защото за него имам много неща , ту решавам да почна на чисто с НО-то !?
Не съм мислил за подвижен състав и епоха ? Може би бих направил макет и бих слагал на него различни влакове от парни до съвременни !?
А как стоят нещата при ТТ-то със разните къщи и т.н . Препоръчайте ми някоя фирма произведител да поразгледам . То това също може да се окаже решаващо за окончателното ми решение !
Сaprycorn:
Точно предлагането на сгради и съоръжения в ТТ е твърде ограничено. От традиционните фирми производителки на такива артикули www.faller.de www.vollmer-online.de и www.auhagen.de само последната предлага в мащаб ТТ.
Best Ripper:
Най-голяма беля в хобито е наличието /липса/ на място... Преценяваш предварително какво мислиш да правиш - макет или не, колко голям, на колко нива и т.н. В гараж може да разпростреш и съвсем приличен макет в НО и още по-голям в ТТ... Внимавай само гаражът да не е влажен, защото тръгне ли корозията по нещата - всичко отива по дяволите... :drinks:
lubo_gumata:
Заплюй си един от мащабите и започваи!
HO-то си е HO. :ok:
Доста от колегите са насреща,ще помагат :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия