Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Нещо интересно в нета
KRAKOMOBILA:
Мислех, че на Митко идеята беше да обясниш какво си пуснал с няколко думи... и всеки да прецени дали ще му е интересно да отваря линка или не. :)
Adrian:
Навремето се разбрахме да няма постове само с емота и лаконични линкове без обяснение . Подкрепям Митко0888 , защото си изгубих времето и си влоших вкуса в устата и втора нощ не спя и паля свещ след свещ !
Old Boris:
Тези дни ми попаднаха две интересни книги:
В първата са дадени много модели на вагони и локомотиви правени в тази фабрика със снимки и описания (на готиш немски за тренировка на немски четящите :) :dance1:), а другата е описана историята на БДЖ от 1866 до 1983 в съотвествие с вижданията авторите и политическата линия. Малко е смешно като се чете на места, но такова бе времето. Снимките на дейци при изграждането на нашите железници започват с Тодор Каблешков и Иларион Драгостинов и след това направо се скача на Антон Иванов, Петко Напетов, НИкола Вапцаров. Предполагам втората книга е известна на много от работилите или работещи още в БДЖ, но първата е според мен направо уникат за сканиране. :hi:
Vlado:
Влак-играчка пътува 114 км през Шотландските планини (има и видео)
pach:
Вилна теснолинейка с междурелсие 300 мм и обща
дължина на релсите над 300 метра. Релсите са от
правоъгълен плътен профил, захванат на дървени траверси:
https://youtu.be/IyRrsrMIHeM
Филмчето е на руски език. Ние май имахме подобен ентусиаст,
но съм затрупал някъде линка към българското "влакче".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия