Батегойко, ако става въпрос за мен, си сбъркал никнейма...

Да, правилно си разбрал, че говоря за сериала.
Иначе за нашия епизод не са водени никакви разговори с никого...поне от БДЖ.
Аз разбрах, че ще има "българска" серия от Стефан Огнянов, защото просто работя за един от операторите на ТV сигнали и
момичетата които въвеждат програмите, знаят какво е моето хоби - не пропускат да ме уведомяват за всички предавания по темата.
Тази серия е заснета доста назад във времето - поне преди 2 години.
За справка - кадрите от площад независимост, както и тези от централна гара София.
По коя телевизия у нас видя серията на 16 октомври? Щото тогава е била
премиерата му по ВВС-2.
Значи са били излъчванr едновременно. Именно и тогава е
подадена и получена заявката за регистрация по IMDb където е изрично отбелязано,че датата 16 октомври се отнася за Обединеното кралство.
Колкото до wikipedia,там е отбелязано премиерите на сериите по сезони...но изключително и само за ВВС-2 & ВВС-2HD.
За други държави и телевизии премиерите са доста различни (мисля че и отдолу има препратки).
Всъщност в случая родните TV на екипа заснел епизодите, излъчват сериал доста по-късно от другите.
Петко каза, че е следил сериала (и аз потвърдих) например по VIASAT HISTORY. Те за различните оператори (инфо само за европа)
излъчват доста различно както сезоните, така и отделните серии. Примери бол навсякъде в архивите:
За Холандия (мисля че такъв е езика) -
VIASAT HISTORY излъчва на 3 юли 2014г..
За Норвегия
отново VIASAT HISTORY го излъчва на 4 май 2014г. А рано сутринта на 5 май пускат по-ранен епизод - тоя за Унгария от стария сезон.
За Латвия, Литва и Естония (до преди малко излизаше април 2015г.)
предстои новото излъчване от VIASAT HISTORY на 29 и 30 октомври.
За Русия (и рускоговорящите сателитни страни)
са излъчени на 8 август 2015г.(пак по VIASAT HISTORY).....и т.н. ....и т.н.
За всички които искат
да си изтеглят от Great Continental Railway Journeys: Season 4, Episode 1 "Sofia to Istanbul"За всички които искат
да го гледат сега в реално време и то с оригиналното качество (не в Youtube).
А като стана въпрос за нашата теснолинейка,
виж този филм на Цветан Калудов & Николай Джоков от януари 2012г,
който е една малка зимна приказка.
Така де ...идва зима - да приготвим близките жени които ни разбират, за да топлят телата ни и
"топлите локомотиви" за да сгряват душите ни през дългите студени вечери.
Толкоз му трябва на нашево брата хобиста - горяща камина (check), хубаво червено вино (check),
разбрана и разбираща хобито жена (check) и ...приятни филми за железниците(check,check & check).

С две думи пожелавам на всички през зимните месеци -
любов и локомотиви!!!