Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Бои Elita Modelle

(1/3) > >>

widowmaker:
Харесвам боите на въпросната фирма, понеже са едни от малкото, които ползват и  RAL номерация,
а при мен с тия пруски локомотиви използването на бои с дефиниции от типа на (nato olive, brick red и т.н.) не става.
Купих си аз миналата година няколко, за да забъркам основните "пруски цветове" ако се наложи за нещо.
До тук добре, но при първият опит възникна проблем.
След като се опитах да забъркам смес от два цвята,
използвайки Ревелска боя и стандартен МРТ разредител, боята при наливането на разредителя се пресече.
Същото се случи и без да правя смеси с други бои, просто елитската боя не се разрежда с нищо друго, освен с коресилин или ацетон,
а това е проблем при боядисване на пластмасови модели от полистирол...
Днес, понеже се видях с някои съфорумци в района на метростанция Младост 1, си купих от Нира Хоби
разредител за Агама, но резултат никакъв - боята се държи по същия неадекватен начин - става гъста
и никакъв шанс за разреждане - просто се пресича...
Явно не остава нищо друго, освен да се ползва този, който фирмата предлага.
Гледам, че Конрададжиите го предлагат (преди, когато купувах боите го нямаше),
но нещо не ми се чака цял месец...
Та някой ако вече се е сблъсквал с този проблем и е намерил решение...

G_GROZ:
В света и особено в Европа, съгласно строги еконорми, вече не се произвеждат бои на нитроцеулозна основа или тези бои, които се разтварят с кореселин или ацетон. Още повече в нашия случай те по-скоро могат да се използват за лепене отколкото за боядисване. Най-доброто, което аз ползвам за състаряване, а и за боядисване са акрилните бои и техни производни. Разтварят се с вода и са доста лесни за коригиране  отмиване, но докато изсъхнат. След това само стъргане. Съвременните моделистки бои са още по-здрави, и се държат като нитроцеулозните и при съхнене имат гланц. За тях- фимен разредител. По този начин се гарантира гланца. Широко използваните разредители АМВ и МРТ са за алкидни или популярно казано блажни бои. По същество този разредител е мазнина и като се смеси с акрилна или друга съвременна водоразтворима боя всичко се пресича и става на нищо. Между другото в блока където живея има магазин за бои /английски/ където една прозрачна база се тонира в избрания от няколко хиляди нюанса цвят. Ползвам ги за вкъщи и гарантирам за изключително качество и здравина. А багрилата са убийствени. Недостатък - мин. количество 1литър.

Gervasii:
имат си разредител, мога да услужа  :dance1: :dance1:

widowmaker:
Аз ще го поръчам, но през конрад нещата идват бавно...
Дервишев и той гони икономии...

ivo:
Боите са страхотни. Вече една година работя с тях. Преди да ги намеря опитах почти всичко. Само Модел Мастер е по добро. :) Но там достъпа до пълната гама е почти невъзможен. Свързал съм се с фирмата http://www.elita.de/ ( http://server2.gs-shop.de/200/cgi-bin/shop.dll?AnbieterID=2096&PKEY=53CD ) Вече правят доставка до БГ. При организирана поръчка :) доставката е на съвсем прилична цена. Ползва се единствено и само техен разредител Art.nr.: 51001 :) дори и четките измивай с него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия