Нуждая се от съвет за покупката на сапунйерест цифров фотоапарат.
Условията които ме интересуват са:
Да се включва и да загрява бързо за секунди, без разни анимирани картинки дето да ми викат "Hello" и "Welcome"
Да има изключително бърз автофокус
Да има zoom чрез който да може на разстояние примерно от 250 метра да снима човешка фигура в цял ръст, така че на снимката ясно да си личи дали е Пешо, Гошо, Атанас или аз... То аз няма как да съм де, нали аз го държа

Да може да снима на относително тъмно - тоест вечерно и нощно време при наличието на някакво си там луминисцентно осветление.
Да бъде малък и компактен, с размерите на цигарена кутия или мобилен телефон и да се побира в джоба, разните такива дето приличат на истински фотоапарат, ама не им се сменят обективите не ме интересуват, няма как да ги нося постоянно.
Модерен или от последните модели телефони не ме интересуват, трябва да си е фотоапарат
Цел на използването:
В работата има няколко топачи и доносници. Характера и ценностната система на човек се формира в ранните детски и юношески години, така че на дърти години е трудна работа да учиш помияр на принципи и морал. Разбира се телесната болка е най-добрият учител и съветник и по стара балканска традиция най-добре би било извършването на действието "мечка" без одеало, с последващо прочитане на литературните класици Братя Грим и Аркадий Гайдар, но в случая този вариант отпада, точно съм на 1/3 от мисията си и момента за подобни щуротии хич не е удачен. Разбира се следвайки древната китайска мъдрост "Бъди достатъчно търпелив и докато седиш на брега на реката ще видиш как труповете на враговете ти плуват в нея" (Сун Дзъ - "Изкуството на войната") ще поизчакам известно време преди да им втъкна компир в ауспуха или/и да разплискам едно кисело мляко на предния джам... През това време обаче съм решил да си събера един доволен фотоархив с моменти на издънки, работата е там че понякога разполагам с броени секунди за да мога да ги увековеча, та от там и изискването за бързо включване, бърз автофокус и бърз зуум. Няма и да се крия, когато снимката е отблизо дори ще разпъвам възможно най-мазната си усмивка, жалко че някои неща са невъзможни за превод на чужд език и дълбоко съжалявам че няма как да използвам репликата "Хе-хе, Чичо Манчо, снех те!", няма да ме разберат

JEDEM DAS SEINE