Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Възстановяване на парен локомотив 36.10

(1/12) > >>

Vlado:
Абсолютно абсолютна гореща, та чак пареща НОВИНА:

36.10 ще се възстановява в депо София! В момента се подготвя от депо Варна за транспортиране другата седмица до столицата. До февруари трябва да се направи котелна проба и ако всичко е о.к., се започва с възстановяването на собствена тяга на поредния музеен парен локомототив.

:dance1: :dance1: :dance1:

Mixy:
Супер! :)

Аз като по-слабо запознат да питам: какво се случва с всички възстановени машини? В музей ли отиват, за атракционни пътувания ли се ползват, или за нещо друго?

toniemi:

--- Цитат на: Mixy link=topic=2928.msg52687#msg52687 date=1295372461 ---Супер! :)

Аз като по-слабо запознат да питам: какво се случва с всички възстановени машини? В музей ли отиват, за атракционни пътувания ли се ползват, или за нещо друго?

--- Край на цитат ---
За пътувания.
Трябва някой да направи списък с действащи и възтановяващи се машини,защото им загубих края.

Vlado:

--- Цитат на: toniemi link=topic=2928.msg52688#msg52688 date=1295372879 ---
--- Цитат на: Mixy link=topic=2928.msg52687#msg52687 date=1295372461 ---Супер! :)

--- Край на цитат ---
За пътувания.
Трябва някой да направи списък с действащи и възтановяващи се машини,защото им загубих края.

--- Край на цитат ---

Е, чак пък да си им загубил края?! Те са пет машини на кръст. Още се броят на пръстите на едната ръка.  :blink:

TheJackal:
Ако питаш мен, добре е, че все още има хора които милеят да има и да са в движение парните локомотиви. Пазят ги за атракции, но както гледам, те са от ден до пладне. Рано или късно някой хитрец ще им "гледа на кафе" - продажба. Или още по - лошия вариант, както се случва почти с всичко, ще си изгният от седени. Според мен трябва да се направи независимо звено от БДЖ, със собствена структура и управление от хора, които са вътре в кухнята и са работили по възстановяването на локомотивите. Дано да се възстановят и композиции - вагони, както е в другите държави. :yes:

Ето го и въпросния локомотив 36.10 преди 20 години, когато се е движел за последно:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия