Сдружение "ЖП Моделисти" > Сбирки / Клубни мероприятия
Книга "Пътническите вагони в българските железници 1867 - 2012 г."
emilchaushev:
Поздрави отново за целия екип работил за създаването на този безценен продукт. Искам да благодаря от името на всички клубни членове на КЖМ за предоставения екземпляр.
Имам една молба към всички. Нека откриването на фактологични, синтактични и стилистични грешки да се споделя за да помогнем на екипа да ги отстрани при следващо редактирано издание.
Пожелавам трудностите да не ви спират да творите, за да видят бял свят плануваните следващи книги, много творческо вдъхновение, подкрепа на спонсори и любов към железниците.
Успех момчета и само напред и нагоре! Доказахте, че можете да го правите добре.
Best Ripper:
Относно снимките: в процеса на подготовка на книгата бе решено всички снимки в първата част умишлено да са черно-бели - все пак повечето от тях отразяват епоха с черно-бяла фотография. Същото важи и за чертежите, скиците и инженерните "чаршафи". Въпреки че част от специалните и представителните вагона са все още налични, живи и в оригиналния си вид и блясък и им бяха приготвени изключително добри нови и цветни снимки от Гроздан. За втората част ще се решава, но най-вероятно ще има и снимки в оригиналната си цветова гама - които са черно-бели, ще са такива, които са цветни - ще са си цветни.
rumensoft:
Здравейте и от мен. :drinks:
Като човек който се занимава с 3D моделизъм за играта Trainz искам да изкажа и аз публично, че това е МНОГО ценна книга и за нас, тези които се занимаваме с играта. Страхотни снимки, чертежи и информация - да се заринеш. Втория том, ще е още по интересен (поне за мен) и вече нямам търпение, но ще се чака, няма как, това е голям материал и изисква време :hi:
Бях и на представянето на книгата, може да ме видите на видеото зад масата на Стоичков, бях седнал (с черна риза съм) на крайните маси в ляво до ТВ-то с една девойка :)
Това е от мен, форума ви е много интересен и полезен за мен, защото имате много ценни снимки и информация, която ми е интересно да чета. Въпреки, че досега не бях регистриран, през ден четях форума :)
Наздраве :drinks: &bgflag
gzo:
Аз също чакам с нетърпение част 2, където са "моите" епохи. От сега се настройвам .....на чашка червено винце с книгата в скута и 3-4 модела така леко в страни :nyam:
Vlado:
Bulgarian Railway History Book Presentation
http://www.youtube.com/watch?v=oBq8Gyao68A&feature=c4-overview&list=UUu_V6BCkRYyB-QflousgTNg
Студио 5 при НДК. Официално представяне на книгата "Пътническите вагони в българските железници 1867г - 2012г " част първа с автор Стефан Стоичков, анонсирана от Драгомир Симеонов под звуците на Train Station Band.
History book "Passenger railway cars in bulgarian railways 1867 - 2012" part one. Author: Stefan Stoichkov
От Цветан Калудов
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия