Сдружение "ЖП Моделисти" > Сбирки / Клубни мероприятия
Книга "Пътническите вагони в българските железници 1867 - 2012 г."
Vlado:
Марио, Гроздане, The Jackal, нека поуспокоим страстите и да не допускаме обиди и не дотам достойни нападки.
И може би, за да няма никакви съмнения относно почтеността на предложението и коректността на сделката не е зле, Гроздане, просто да ни бъде обяснено какви са гаранциите за бъдещите дарители, че независимо от избраната форма на договора - дарение (който е едностранен (дарителят дава, надареният приема) и безвъзмезден (няма насрещна престация) по дефиниция), ще си получат книгите. Просто, ясно и съвсем спокойно!
А хората се притесняват. Нормално е! Живеем в сложни времена, телевизиите ни заливат с гадости, вестниците също, около нас се случват гадости, брат на брата вече не вярва. Тъй че позволете ни да се притесняваме на кой и защо си даваме парите. Просто ни успокойте! Няма нищо лошо в това и съм сигурен, че добрият тон и ясните отговори ще успокоят страстите и ще убедят всички в необходимостта да дарят, за да получат този уникален във всяко отношение труд.
:)
TheJackal:
Ето, че стигнахме до отговора на въпроса. Казвате "дарение" на 98 лева, по ново му така ли се нарича? По - добрият вариант, не беше ли да се направи един списък, с всички желаещи и освен предвидените бройки, както казвате, а те са обикновено 300 - 500, да се събере броя на желаещите плюс сумата и въпроса щеше да се реши.
И един личен въпрос: "Закупя си книгата и решава да я ксерокопирам и пусна тука във форума за общо ползване, това един вид нарушаване на авторското право ли е или на издателя, подлежа ли на санкции ?" Питам, защото много колеги биха искали да я имат тази книга, но поради финансови затруднения нямам как да отделят от семейния бюджет определената сума.
Ако администрацията на форума прецени, нека постовете да бъдат затрити.
Също бих желал да съм собственик на тази книга, на 09.03.2011 год. ще съм в София. с банки не общувам, единствено признавам в брой, кеш и на рака, така, че на кой трябва да дам сумата и ако може телефон за комуникация. Благодаря предварително!
Vlado:
The Jackal, прочети Закона за авторското право и сродните му права и ще разбереш какво нарушаваш и каква е санкцията. А ако все пак решиш да го направиш то знай, че отговорността е лична, размерът на обезщетенията сериозни, като ощетеният може да си търси правата по предвидените в закона начини. Тъй че не е зле да се позамислиш малко преди да се палиш толкова.
TheJackal:
Закона за авторското право, смея да твърдя, че го знам доста по - добре от тези които са го писали и го прилагат. Като се видим скоро Влади, ще ти разправям за какво иде реч. Но по тази логика ме навежда на мисълта, че 90 процента от материалите, схемите, снимките и ред други трябва да бъдат затрити от форума. :)
Adrian:
Интересува ме до кога е крайният срок за внасяне на парите ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия