Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект "Гара Алдомировци"

<< < (6/34) > >>

G_GROZ:
Освен лепилото на PIKO/UHU/, подходящи са и другите еквиваленти популярни у нас ХУМБРОЛ и РАВЕЛ/това с иглата и това с четката за по-големи площи/. За лепене на полистирола винаги съм препоръчвал един не много известен, но изключително професионален метод - хлороформ или коресилин. Първото е изключително летлива течност, която мигновенно разтваря материала и поради бързото и изпаряване, сравнително скоро залепеното място се превръща в неразбиваема "заварка". Най-добре е отначало детайлите да се слепят с някое от горните лепила, тъй като позвляват известна корекция. След като одобрим сглобката, теглим няколко тигела със спринцовката хлороформ и така правим връзката вечна. Този химикал има и още едно предимство - поради мигнвенното си изпаряване, случайно попаднала капка почти не оставя следа. При коресилина всичко е същото, но действието се развива малко по - бавно. Май се олях! Модераторите ако решат - ''Как да лепим качествено". :yes:

Vlado:
Не си се олял - всичко може да се използва, ако не от мен, от някой друг моделист.

Аз да кажа какво свърших тези дни:

1. Залепих страничните стени на сградата. Оказа се, че има някои несъответствия в горните схеми, които след консултации с проектанта, бяха коригирани;

2. Започнах да изработвам ниската рампа от източната страна (според снимките) на гаровата сграда

Какво предстои:

- китосване и шлайфане, където е необходимо;

- ще се пробвам да сложа вътрешни стени, за да усиля конструкцията;

- слагане на останалите неща според личната ми преценка за поредност.

Снимки ще пусна тези дни.

Vlado:
Обещаните снимки:

1. Гаровата сграда - общ вид:

Отблизо:

Където се наложи, китосах и с водна шкурка Р1200 шлайфах.

2. Колоните в суров вид (ще се китосват, шлайфат, ще се прави имитация на плочки и т.н.):

3. Общ вид на сградата с рампата:

Както сигурно забелязвате, сложих напречна стена за повече здравина. Най-вероятно ще сложа и още вътрешни стени за повече реалистичност.

Това е засега! Работата продължава.
:)

EMPEROR:
Владе, Владеееееееееее... ЦАР СИ!  :good: :drinks:

spas_tf:
Екстра се получава! За сега съм доволен от това какво съм създал и го виждам бързо реализирано благодарение на Владо!  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия