Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
За закриването на жп линии
Vlado:
Закривам Вакарелската линия на макета... скоро ще сложа колона от камиони на селския път, гаровата сграда ще я направя изоставена, а линията ще демонтирам, като оставя само стълбовете за контактна мрежа... :suicide_fool:
XRISTO:
Да ви кажа, за съжаление кризата удари здраво Троян.Сума ти фабрика обявиха фалити, а други съществуват на санитарния минимум.Ловеч не изглежда толкова засегнат, но той още от началото на прехода до сега се смалява стабилно като население, а гиганти като "Елпром" и "Балкан" съществуват с минимално количество работници.Така е с повечето фабрики тук.Просто се създадоха нови, по - малки естествено, на частници.
Пътникопотока през железниците е намалял драстично, защото из селата няма хора като едно време.Мангалите, с които се пълнеше обикновено влака не смятам да ги обсъждам, като навсякъде.Пък и те накупиха коли, за да могат да транспортират откраднатото.А се надявах да видя реставрираните парни локомотиви в Ловеч... :locomotive:
Обичаха за подобни пътувания Троян като крайна гара - има тунели, пътят е живописен, а и няма натоварено движение.А и не е електрифицирана линията - просто се връщаш години назад... ;D
Гадна работа.Пък и на комшията жената е ръководител - движение, какво ще правят - не знам. :fie:
Те на онези тикви шефовете им акъла няма да им дойде, ама дано се уплашат от вълната на недоволство, която ще ги залее, та да се кротнат. ::)
Малко оффтопик:
Ще взема да награбя фотоапарата за да нащракам цялата гара, пък и линията, защото ако я закрият - за нула време всичко ще се разграби.
А, Влади, сериозно се замислям и аз дали да не измакетирам копие на Ловешката гара - явно ще потъне в историята, та поне да я имам в умален вид. :good:
pach:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=3008.msg54886#msg54886 date=1298627207 ---...Ще взема да награбя фотоапарата за да нащракам цялата гара, пък и линията, защото ако я закрият - за нула време всичко ще се разграби.
А, Влади, сериозно се замислям и аз дали да не измакетирам копие на Ловешката гара - явно ще потъне в историята, та поне да я имам в умален вид. :good:
--- Край на цитат ---
Тове не е лошо да го направиш - колкото по-навреме, толкова по ...овреме!
И вземи хубав фотоапара (ако твоя не е де..) защото времето си тече и ...връщане няма.
А еврокома да не чака продажбата на държавата - това отдавна го направиха и за това е такъв хала и...
Но то идва ... и не е бурята на "народното недовоство", нито пък края на света...
Идва новият свят (но да не се бърка с новия свитовен ред) така че ще доживеем Слънцето...пък дори и за последно да е за някой...
:yes: ;D ;D ;D
Best Ripper:
Ицо, временно може да назначиш комшиите ти за началник движение на твоя макет... :haha: Да не губят тренинг... :spiteful:
evrokoma:
За съжаление си прав pach :resent:
това вече не е държава а анархия относно 28 още миналата година дочух че ще я затворят и все не ми се вярваше но явно наистина искат да оставят две линии една в северна и една в южна България с по 2 гари на кръст
Доста малки линии генерират голям пътникопоток но дървените глави не виждат това а само мерцедесите си и жилищата си в които им трябва пътна карта за да сигнат до входната врата :sorry:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия