Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Търся снимки на B вагон 2/2 класа купеен
zazo:
Всъщност бъркам, но ми е такава каша във всичките записки които съм събрал, че е нормално. Има доставка на второкласни вагони от Германия през 1980 г. с номера 51 52 20 40 ???-? са. Надявам се да намеря и точните номера. Но трябва да се разбере дали са нови или втора ръка и кой тип точно са. По-всяка вероятност "typ Y", но ако са доставени нови през 1980-та, то може и да са Y/B70.
Като се замислия тия вагони може още да са в движение.
ivo:
Правителствен влак на ГДР в Москва, 05.07.1986
Сaprycorn:
--- Цитат на: zazo link=topic=3009.msg66871#msg66871 date=1320425096 ---Всъщност бъркам, но ми е такава каша във всичките записки които съм събрал, че е нормално. Има доставка на второкласни вагони от Германия през 1980 г. с номера 51 52 20 40 ???-? са. Надявам се да намеря и точните номера. Но трябва да се разбере дали са нови или втора ръка и кой тип точно са. По-всяка вероятност "typ Y", но ако са доставени нови през 1980-та, то може и да са Y/B70.
Като се замислия тия вагони може още да са в движение.
--- Край на цитат ---
Сега вече ме обърка и мен напълно! През 1980 има доставка на вагон-ресторанти и спални вагони от ГДР, но за 2-ра класа чувам за първи път. Второлкaсни вагони тип Y съм виждал през 1986 на бързия влак за Кулата- целият влак се състоеше от такива вагони, изглеждаха като чисто нови, а такава гледка не се забравя!
gzo:
Като ви чета се настървявам все повече за докопване до очакванта книга за вагоните.
zazo:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3009.msg66891#msg66891 date=1320458613 ---Сега вече ме обърка и мен напълно! През 1980 има доставка на вагон-ресторанти и спални вагони от ГДР, но за 2-ра класа чувам за първи път. Второлкaсни вагони тип Y съм виждал през 1986 на бързия влак за Кулата- целият влак се състоеше от такива вагони, изглеждаха като чисто нови, а такава гледка не се забравя!
--- Край на цитат ---
Това подлежи на още проверки, за да го заявя с относителна сигурност. Ако е вярно според теб откъде е по-верятно да са доставени през 1980-та typ Y вагони от Гьорлиц или от Бауцен?
По отношение на "typ B" вагоните според мен не сме имали немски второкласни такива. Мисля си, че това е най-близкото което сме имали/имаме до този тип вагони. 47-ма серия със заоблени прозорци навсякъде. Освен отдушниците и талигата като да не е съвсем същата, ама това са бели кахъри.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия