Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новата номерация на ТПС на БДЖ

<< < (2/4) > >>

KRAKOMOBILA:
Готовност има - и дори в ИА"ЖА" всички локомотиви и вагони са заведени по новата номерация (контролните цифри са изчислени) - имам списък на част от тях - но мисля, че е безмислено да го преписвам тук.

Аз си мисля, че нови табели няма да се слагат - старите също няма да се махат - най-вероятно ще се процедира като в Чехия/Словакия - ето пример:

Tramway:

--- Цитат на: pach link=topic=3017.msg55041#msg55041 date=1298902856 ---То този път може и да е за добро де..поне на мен старата ми по-харесва.
Тоест ония там, като си нямат понятие , ще оставят старите табели и знаци ,
 а на "тампон" (гъба и картонен шаблон  :spiteful:),
ще "надпишат" по новата система , някъде под тях или в някой ъгъл най-добре...
--- Край на цитат ---
Абе то и на мен най ми харесва системата от 1936г, ама няма как. А едновременно номериране на едно возило по две системи никой правилник не допуща.

--- Цитат на: evrokoma link=topic=3017.msg55042#msg55042 date=1298903347 ---Дизерата не са ли номерирани по новата система :mda:
така че явно имаме готовност ама кога ше им сменят номерацията един господ знае

--- Край на цитат ---
Тъй са номерирани, ама в Сименс. Нашите само са дали сериите, останалото е германско дело. А, нашенска е и идиотщината отделните секции на неделима гарнитура да носят различни експлоатационни номера.

Tramway:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3017.msg55043#msg55043 date=1298904288 --- Аз си мисля, че нови табели няма да се слагат - старите също няма да се махат - най-вероятно ще се процедира като в Чехия/Словакия - ето пример:

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---
Ееее, ти пък, много брутално! Колко по-лесно и евтино са развива табела с ключ 17, отколкото да са блъска във вагони, че белким сама да падне.....

KRAKOMOBILA:
Емо не си прав - в Чехия, Словакия, Германия, Австрия и т.н.т са номерирани по две системи. Пример с ES64F4-032

Има няколко номера:
ES64F4-032
E 189932
LZB: 189 932-7
9180 6189 923-7-D-DISPO
Снимки тук:
http://www.railcolor.net/index.php?nav=1405039&lang=1&id=34651&action=portrait

П.П. - просто тази снимка ми беше под ръка и не ми се ровеше за друга. :D

toniemi:
Очевадно е,преномерирането води до катастрофи! ;D
Моят подвижен състав си остава със старата номерация :good:

Навигация