Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Най-скъпата жп магистрала у нас

<< < (3/3)

lubomir:

--- Цитат на: mitko359 link=topic=3059.msg56490#msg56490 date=1300693341 ---
--- Цитат на: Mixy link=topic=3059.msg56036#msg56036 date=1300196211 ---И още нещо - дотогава БДЖ може да успее да се оборудва с нови локомотиви и вагони в състояние да развият скорост от 160 км в час. Нещо немислимо към момента за родния превозвач. Но може и агонията да продължи и да имаме бързо трасе за милиарди, по което влаковете пълзят.

--- Край на цитат ---
В някоя от книгите с локомотивите на БДЖ бе написано че има преправени 46 серии които развиват 160км/ч

--- Край на цитат ---
По въпросното трасе ще се движат родните таралясници, но те ще са по-скоро за цвят и спомен от миналото. Всъщност основния трафик ще е на Rail Cargo Austria, както и DB Shenker. Влаковете ще са предимно товарни, теглени от техни Тауруси или други подобни машини.

Vlado:
Доколкото схванах от отделни публикации в пресата, БДЖ след като се реформира и стане стабилна (затова взимат този заем от СБ), ще кандидатства по европейските фондове и за нов подвижен състав. Отговорът от европейските институции дали това е възможно бил утвърдителен, а периодът ще е съответно 2014-2020 г.

lubomir:
Владо, дали имаш идея колко реформи се направиха в БДЖ, вкл. и под "вещото" ръководство на СБ за 22г? А колко пари потънаха с тази цел? Аз вече нито ги следя нито ме вълнува. Не вярвам на никого от вратовръзкарите, дето обичат да обяснява със сладки приказки, как на кривите релси, контактната мрежа им е крива!

Vlado:
Макар и да споделям твоя песимизъм, се опитвам да си наложа и някакъв оптимизъм, че иначе не е добре. Затова и ще съм уклончив по коментарите с думите "Дано не си прав!"  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия