Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Най-скъпата жп магистрала у нас

<< < (2/3) > >>

gregary:
  Баууу.... срахотно е! :yes:
Дано скоро да стане.От Столник до Мездра много се искефих - с тия виадукти и тунели....направо като SBB :give_heart:

lubomir:
Не отричайки, ефектността на трасето, лично аз дълбоко се съмнявам в целесъобразността на точно това трасе, а още повече в реализацията му. Уточнявам, че не искам да споря с никого, както и не ме интересува тезата, че през Ботевград можело да се ползва и за към Варна. Имам причини да мисля, че това трасе е важно само и единствено за връзката ни с ЕС, както и бъдещия неимоверен голям транзит от ЕС към Азия и обратно! Достатъчно е да се погледне картата, за да стане ясно какво имам в предвид. Тунела под Петрохан, щеше да реши една камара проблеми, да скъси пътуването до Видин поне с 30-40мин спрямо това през Ботевград. Неимоверно щяха да намалят проблемите с отчуждаването на терени, цвиленето на Врачани срещу новата жп линия, която щяла да раздели града със шумозащитна стена и т.н и т.н. Да не говорим, че с типично нашите строителни темпове, непрестанните и вечни проблеми изникващи от нищото и винаги свързани с едни пари, срока на строителството може да продължи до 2050-та пък и защо не мноооого след това.
Пък и както знаем приоритети в момента са да се строят автомагистрали( 30-40г след като другите ги направиха), по които след 5-6г с тези темпове на цените на горивата, и деградацията на приходите на обикновенните хора, едва ли по тях ще се движи нещо по-различно от колити не НСО, както и няколкото Майбах-на сульо и пульо!
Както и да е, глупостите в БГ не са 1 и 2, тъй че каквото и да стане, нека да гледаме от към куриозната му страна! ;D
Май само това ни остава!
Приятен ден!

mitko359:

--- Цитат на: Mixy link=topic=3059.msg56036#msg56036 date=1300196211 ---И още нещо - дотогава БДЖ може да успее да се оборудва с нови локомотиви и вагони в състояние да развият скорост от 160 км в час. Нещо немислимо към момента за родния превозвач. Но може и агонията да продължи и да имаме бързо трасе за милиарди, по което влаковете пълзят.

--- Край на цитат ---
В някоя от книгите с локомотивите на БДЖ бе написано че има преправени 46 серии които развиват 160км/ч

gregary:
Някой ми беше споменал /мисля,че беше Vaskopf :hi:/,че има проект и за голям тунел м/у гари Побит камък и Веринско за високоскоростен влак       /София-Пловдив/,но сигурно приоритет ще е София-Видин. :)

Vlado:
Този тунел и изобщо целият предвиден за модернизация участък - Елин Пелин-Септември остава за финансиране от ОП "Транспорт" през следващия програмен период.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия