Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Моята колекция Piko и Lima! + Камиони.

<< < (2/4) > >>

mgirginov:
Ицо, в този раздел няма ограничения, всичко е въпрос на личен избор. :yes:
Между другото, казвам се Марио и не обичам церемониалностите, така че сме на "ти"  ;D
А коя е предпочитаната от теб администрация?

hristo_t:
Предпочитаната от мен администрация е DR. Имам една пътническа компoзиция в DR - багажен, един първа класа, два втора класа, един вагон-ресторант "Mitropa" и един спален вагон също "Mitropa". Имам вече и една товарна композиция в DR и една незавършена композиция в DB. Предпочитах четвърта епоха, но накъде съм предминал и в трета. Все още не мога добре да различавам епохите а и реших да направя компромис.Прочетох и книгата на Юри Ботев в която автора съветва начинаещите моделисти да не правят компромиси. Но като ми харесват - изкушението е голямо...

toniemi:
Добро начало!
И аз си падам по дизеляци,ама в БДЖ ;D

gts.best:
Хубаво си ги нагласил.....................
Леко, леко и ще попълниш всички желани локомотиви и вагони.................
Успех и търпение..................

:drinks: :drinks: :drinks:
 :drinks: :drinks:
 :drinks:

Поздрави и до скоро.

Сaprycorn:

--- Цитат на: hristo_t link=topic=3088.msg56809#msg56809 date=1301166682 ---Предпочитаната от мен администрация е DR. Имам една пътническа компoзиция в DR - багажен, един първа класа, два втора класа, един вагон-ресторант "Mitropa" и един спален вагон също "Mitropa". Имам вече и една товарна композиция в DR и една незавършена композиция в DB. Предпочитах четвърта епоха, но накъде съм предминал и в трета. Все още не мога добре да различавам епохите а и реших да направя компромис.Прочетох и книгата на Юри Ботев в която автора съветва начинаещите моделисти да не правят компромиси. Но като ми харесват - изкушението е голямо...

--- Край на цитат ---
3-та и 4-та епоха ще ги различиш лесно, като се вгледаш в номерата на вагоните. За пътническите в трета епоха номера е шест цифрен и е изписан в лявата страна, близо до страничната врата. В четвърта епоха номера е 12 цифрен и е изписан в средата на вагона, точно под буквите на администрацията. Локомотивите ще ги различаваш още по-лесно- дизеловите от 3-та епоха имат винаги буква V преди cерията, а електрическите буква Е. В четвърта епоха НЯМА букви пред серията, но след номера има тире и една цифра, тази цифра е т.нар контролна цифра. Доколкото виждам, твойте локомотиви са 4-та епоха всички. Пощата, 1-вата класа и 1/2 класа на DR-ската ти композиция са 4-та епоха, а Митропите са трета.
 Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия